EL VI | Sagal rosat - 2022

Un vi de nova anyada

Sagal rosat - 2022

Sagal rosat - 2022

Pili García

Pili García

Sagal és com va batejar el mateix Sebastià Catllà aquesta gamma de vins joves que s’elaboren al celler El Molí. 

Sagal és el petit de la família, alegre, dòcil, divertit, àgil, seria una manera també de definir aquest vi. Fill de les vinyes més formoses de la comarca, situades en un paratge que enfront té la serralada de Montserrat i als peus del turó del Collbaix de la varietat garnatxa. El seu cultiu és totalment ecològic, es respecta al màxim el sòl, la flora i la fauna autòctones. 

El clima del Bages també afavoreix el cultiu amb un especial microclima mediterrani de pluges molt escasses i una oscil·lació tèrmica molt acusada entre el dia i la nit, això fa que s’alenteixi el seu cicle vital i maduri més bé. La marinada que ens visita cada vespre du la fresca i la renovació de l’aire. 

Segon Josep M. Claret, viticultor del celler, la garnatxa és la varietat més idònia per elaborar un bon rosat, no és gens rústica sinó més aviat amable. Segueixen unes tècniques de viticultura d’avançar la verema i descarreguen de raïm la meitat del cep, a fi d’obtenir vins més frescos, amb un grau d’alcohol moderat que expressin una fruita acaramel·lada sense arribar a confitures més pesades amb una acidesa present que l’ajuda a embolcallar el paladar. 

És un rosat de color pell de ceba de color vermell pàl·lid. Ens regala aromes afruitades dolces, especialment de maduixa, fruita de bosc, gerds, «Sugus» i notes especiades de pebre rosa. Entrada en boca fresca i acídula, concentra la fruita llaminera i deixa un paladar llarg i gustós.

Segons Claret, és el millor rosat que han fet mai, jo també ho crec.

DO: Pla de Bages

Preu: de 7,5 a 9 euros