Aquest 21 de març se celebra el Dia Internacional del Tiramisú i, per fer honor a aquestes postres tan apreciades dins i fora d'Itàlia, Ricardo Fiore, el xef d'Il Posto (Madrid), revela la recepta que ha convertit aquest dolç en un dels principals atractius del seu local. Per fer-lo, el cuiner segueix al peu de la lletra la recepta que feia la seva àvia Anneta (va néixer a Puglia). I ens desvetlla el secret més ben guardat de la seva 'nonna': un bon tiramisú ha d'incloure, sí o sí, bescuits Savoiardi.
Ingredients (per a una safata de 15 racions)
- 6 ous
- 180 g de sucre
- 2 kg de formatge mascarpone
- Mig litre de cafè exprés acabat de fer
- 'Amaretto' (licor)
- Pa de pessic Savoiardi
- Cacau empolvorat
Elaboració
En un bol, munteu el rovell d'ou amb sucre i afegiu-hi mascarpone a poc a poc amb moviments suaus i circulars.
En un segon bol, munteu la clara d'ou a punt de neu. Un cop muntada, cal anar-la afegint a poc a poc a la barreja anterior.
Banyar un per un els bescuits dins del cafè amb un rajolí d'Amaretto.
Muntar intercalades capes de bescuits amb capes de crema mascarpone fins arribar a l'alçada desitjada.
Deixeu-ho reposar quatre hores a la nevera.
A l'hora de servir, empolvoreu cacau per sobre.