Dia Internacional del Tiramisú: el secret perquè quedi perfecte

El xef Ricardo Fiore comparteix la recepta d'aquestes postres típiques italianes, que prepara igual que feia la seva àvia

El tiramisú del xef Ricardo Fiore

El tiramisú del xef Ricardo Fiore / Cata Mayor

Cata Mayor

Aquest 21 de març se celebra el Dia Internacional del Tiramisú i, per fer honor a aquestes postres tan apreciades dins i fora d'Itàlia, Ricardo Fiore, el xef d'Il Posto (Madrid), revela la recepta que ha convertit aquest dolç en un dels principals atractius del seu local. Per fer-lo, el cuiner segueix al peu de la lletra la recepta que feia la seva àvia Anneta (va néixer a Puglia). I ens desvetlla el secret més ben guardat de la seva 'nonna': un bon tiramisú ha d'incloure, sí o sí, bescuits Savoiardi.

Ingredients (per a una safata de 15 racions)

  • 6 ous
  • 180 g de sucre
  • 2 kg de formatge mascarpone
  • Mig litre de cafè exprés acabat de fer
  • 'Amaretto' (licor)
  • Pa de pessic Savoiardi
  • Cacau empolvorat

Elaboració

En un bol, munteu el rovell d'ou amb sucre i afegiu-hi mascarpone a poc a poc amb moviments suaus i circulars.

En un segon bol, munteu la clara d'ou a punt de neu. Un cop muntada, cal anar-la afegint a poc a poc a la barreja anterior.

Banyar un per un els bescuits dins del cafè amb un rajolí d'Amaretto.

Muntar intercalades capes de bescuits amb capes de crema mascarpone fins arribar a l'alçada desitjada.

Deixeu-ho reposar quatre hores a la nevera.

A l'hora de servir, empolvoreu cacau per sobre.