Antigament, la mona era un pastís de nata i crema cremada amb diversos ous de xocolata a sobre. Ara, per Setmana Santa les pastisseries s'omplen de 'figures' de xocolata que s'han convertit en 'imprescindibles' per a aquestes festes.
Tot i que cada vegada es fan més recarregades i més laborioses, tenim la recepta perfecta per fer la teva pròpia mona de xocolata a casa. Només has de seguir 6 senzills passos i obtindràs un resultat deliciós.
Ingredients:
- 6 ous
- 80 gr de sucre
- Xocolata (una rajola)
- 500 gr de farina de blat
- Llevat (un sobre)
- 1/4 litre de llet
- Oli d'oliva
- Plomes de colors
- Ous de xocolata o altres elements al gust (per adornar)
Elaboració:
Per al pa de pessic:
- Batem els ous juntament amb el sucre. Afegim la farina de blat i el llevat i remenem bé fins aconseguir una massa homogènia.
- Untem un motlle d'oli d'oliva verge i incorporem la barreja. La posem al forn a 175 graus durant 15 minuts.
A continuació, hem de preparar el farcit i l'exterior de la mona:
- Barregem mig got d'aigua amb mig got de sucre per fer l'almívar.
- D'altra banda, barregem la llet amb la xocolata -que haurem fos anteriorment- i remenem bé.
- Traiem la base del forn, l'obrim per la meitat i untem d'almívar l'interior de les dues parts. I el mateix amb la xocolata, però també untarem tot l'exterior. Deixem refredar a la nevera.
- Només faltaria adornar-la. La mona de Pasqua sol anar amb uns banderins de plomes, amb ous de xocolata, o fins i tot amb una xocolatina en forma de gallina o conill.