RECEPTA | Ametlles garapinyades
INGREDIENTS
- 250 g ametlles crues sense pell
- 250 g sucre
- 1-2 cullerades d’aigua
- Gotes de suc de llimona
ELABORACIÓ
- Posem el sucre en un cassó de fons gruixut, l’esquitxem amb aigua i hi afegim les ametlles rentades.
- Les remenem, les posem al foc sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta fins que el sucre quedi un altre cop sòlid, blanquinós i envolti les ametlles formant una crosta.
- En aquest punt, abaixem el foc i seguim remenant més lentament fins que la crosta sigui lleugerament caramel·litzada.
- Ho aboquem damunt la Silpad, ho reguem amb unes gotes de llimona i ho deixem refredar.
- Es poden guardar en un recipient hermètic.
- BagesTerritori calcula que la futura autopista sense barreres hi portarà 13.000 vehicles que restarà de la C-55
- Berguedà«M’estimo la Patum, mai no faria trampa amb el cartell»
- ManresaBusquen un grup de joves per haver apallissat un noi a cops de pal a Manresa
- BerguedàDenuncien dos homes per caçar becades sobre terra cobert de neu a menys de 1.700 metres a Vallcebre
- SolsonèsEs troba el document fundacional de l’Hostal de Pinós, la fonda més antiga del país
- CulturesUn llibre aporta 33 testimonis escrits sobre la vida a Gósol entre 1883 i 1950
- ManresaFem Manresa acusa l’Ajuntament d’«inventar-se» una oficina d’afectats per ocupacions
- Cerdanya«Tinc migranya, ‘migraine’, ‘jaqueca’»
Necrològiques