EL VI | Clos Ancestral Blanc 2022

Clos Ancestral Blanc 2022

Clos Ancestral Blanc 2022

Pili García

Pili García

Clos Ancestral neix d’un projecte vinícola portat a terme per la Família Torres, en ell es descobreix el patrimoni vitícola català i apropa les varietats prefil·loxèriques al consumidor. Ancestral és la recuperació de varietats que havien estat conreades molt abans de la fil·loxera. Aquesta recuperació es va iniciar als anys vuitanta.

Clos Ancestral suma ara amb un blanc ecològic elaborat majoritàriament amb la varietat ancestral Forcada emparat a la D.O. Penedès. Procedeix principalment de la finca Mas Palau d’unes vinyes de sòls argilo-calcari profund de color vermell situats a més de 500 metres d’altura. Miquel Torres es declara ser un gran fan d’aquesta varietat:

«És una varietat que ajuda a recuperar la nostra herència vinícola i és molt interessant des del punt de vista enològic sobretot perquè manté una excel·lent acidesa fins i tot en anyades càlides». Forcada és l’única varietat, de les més de cinquanta recuperades per la Família Torres, que reuneix les aptituds per l’elaboració de grans vins i fer front al canvi climàtic.

En la seva elaboració després de la fermentació es fa un treball amb les mares durant tres mesos. El cupatge es completa amb un petit percentatge de la varietat xarel·lo que contribueix a la seva complexitat aromàtica.

El vi presenta un color palla. És un vi amb un ventall d’aromes a fruita blanca, la pera, i cítrics, la citronel·la o el pomelo, sobretot destaca les aromes vegetals: l’herba fresca, el sotabosc, romaní, i gessamí. En boca és envolupant, cremós, gustós, les notes aromàtiques hi són presents al paladar, acidesa fina i justa. És un vi amb una forta personalitat, pels amants de les novetats.

DO: Penedès

Preu: 16,75 euros