Moltes vegades t'hauràs preguntat que és el punt vermell que apareix en alguns ous quan els obres per cuinar-los i consumir-los. I segur que quan has vist aquesta taca has volgut saber si has de tirar l'ou o si pots menjar-te'l amb normalitat.

Ous amb taques vermelles

En cas de trobar-hi algun punt vermell, ens podem menjar l'ou amb tranquilitat? Doncs la resposta és sí. No són nocius ni tenen cap mena de perill consumir-los. Aquests punts vermellosos que, a vegades presenten un color marró, es produeixen a causa d'una ruptura d'un vas sanguini en l'oviducte, el conducte de l'aparell reproductor femení en els ocells que connecta els ovaris amb l'exterior.

És un fenomen completament natural. En produir-se el petit estrip quan la pela encara s'està formant dins de la gallina, alguna taca pot acabar a la part interna de l'ou.

La inspecció dels ous abans de consumir-los

A més, hem de saber que els ous que compres al supermercat, abans de poder consumir-los, són seleccionats, inspeccionats i etiquetats abans de la seva arribada al punt de venda. Durant la inspecció, sempre es revisa l'interior de l'ou amb una màquina especial. Aquest aparell permet veure el que hi ha dins de cada ou. Els que presentin taques de sang molt grans són detectats automàticament per la màquina i es retiren. Per tant, no hi ha cap inconvenient a consumir-los.

Els beneficis de l'ou

Els ous són una font increïblement rica de proteïnes d'alta qualitat. Cadascun conté aproximadament sis grams de proteïna, la qual cosa contribueix significativament a la nostra ingesta diària recomanada. Menjar un ou al dia pot ajudar a mantenir la nostra massa muscular, promoure la reparació cel·lular i enfortir el nostre sistema immunològic. A més, els ous són rics en vitamines i minerals essencials. Contenen vitamina B12, que és crucial per a la salut del sistema nerviós i la producció de glòbuls vermells. També proporcionen vitamina D, essencial per a la salut òssia i important en la funció cerebral i la salut del fetge.

Menjar un ou al dia pot ser una estratègia saludable per a la majoria de les persones. Com amb qualsevol aliment, la clau està en l'equilibri i en la varietat, per la qual cosa és rellevant consumir-los juntament amb una altres aliments saludables per obtenir tots els nutrients que necessitem. Recorda sempre consultar al teu metge si tens alguna pregunta o preocupació sobre la teva dieta.