Viñas Colonias de Galeon és un celler situat a Cazalla de la Sierra al cor del parc natural de la Sierra del Norte de Sevilla, unes vinyes a més de 700 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Un projecte iniciat l’any 1998 per dos apassionats d’aquestes terres Elena Viguera i Julián Navarro, convençuts que en aquestes terres es pot elaborar el millor vi. I poder continuar una tradició mil·lenària. 

És un lloc poderós, expressament elegit on es barregen els elements de la terra en perfecta reciprocitat. Entre els segles XV i XVIII els vins d’aquesta zona van aconseguir una alta rellevància i la prova són les nombroses referències d’escriptors de l’època. Van ser terres de monjos i abadies i va haver-hi un temps que es va fer un repartiment de lots terres entre els pagesos que la conreaven que van ser anomenades «Colonias Agrícolas de Galeón», més de 70 hectàrees, repartides en 70 lots amb l’única promesa de crear el millor vi.

 Cantueso són les plantes de lavanda que envolten les vinyes i els vins queden impregnades d’aquesta aroma. És un vi de les varietats syrah, pinot noir, merlot i un 20% de la varietat blanca viognier. És un vi jove com ens marca en el seu ribet amoratat. Apareixen notes florals de lavanda, fonoll, pebre blanc i fruita de bosc. 

Entrada en boca fresca, agradable i complexa recorda a eucaliptus, fruita negra, grosella de llarg postgust. És un vi molt atractiu i divertit.

VT Sierra del Norte de Sevilla

Preu: 15 a 18 euros