Aquest 20 de setembre és el Dia Internacional de la paella, una tradició molt reconeguda a València, tot i que, Catalunya la segueix de prop i, normalment, a tot Espanya se'n pot menjar. Però el que sí que hem de tenir clar que és que no totes són iguals, ja que els ingredients i les maneres de fer varien segons la regió o la persona. En aquest article us donarem diversos consells per fer una de les paelles més delicioses que mai heu provat!

A més, la paella valenciana és considerada com a bé d'interès cultural, dins la categoria de bé immaterial, "l'art d'unir i compartir", decret 176/2021, de 29 d'octubre, BOE

Consells per fer la millor paella

El primer de tot és tenir els ingredients i els estris de cuina preparats. Saps de quin material ha de ser la paella? T'aconsellem les esmaltades, les d'acer inoxidable i les antiadherents. Després, hauràs de fer un bon caldo, el qual, com més casolà sigui millor. El tipus d'arròs que hi posis serà molt important per tal que el gra absorbeixi bé el caldo. En aquest cas, t'aconsellem l'arròs bomba, de gra curt i gruixut.

paella @ vecstock

Si fas una paella de carn, el caldo s'ha de basar en verdures; en cas que el facis de marisc, el caldo haurà de ser de peix i, recorda preparar el doble de caldo que d'arròs.

És molt important afegir oli d'oliva verge, tomàquet, ceba, pimentó dolç i un toc de safrà. Les verdures, la carn o el peix que hi posis anirà en funció del tipus de paella que vulguis cuinar. Però és molt important aconseguir un bon sofregit.

Els passos a seguir per aconseguir una paella al punt

Primer has de fer la carn o el peix, posar-hi les espècies que creguis convenients segons el teu gust i barrejar-ho amb el sofregit. A continuació, hauràs d'omplir la paella amb el caldo (el doble que l'arròs). Seguidament, posar l'arròs sense remoure'l i pujar el foc i que bulli durant uns 10 minuts. Si quan passen aquests minuts veus que falta líquid, en pots afegir sense remoure; això sí, abaixa el foc i continua cuinant a foc lent durant 10 minuts més.

Ara toca fer el 'sococorrat', segons una guia del Restaurant Masia Can Rodon des això: apuja el foc al màxim durant un minut com a màxim i sentiràs com esclata l'arròs, esperat 30 segons i apaga'l. Quan tiguis la paella llesta, no la serveixis encara, esperat entre 3 i 5 minuts perquè reposi.

La pots acabar de decorar amb gambes o musclos precuinats.