
Agulles arrebossades amb all trinxat
L’agulla és un peix poc emprat en la nostra cuina, tot i que es troba sovint a les peixateries. Fregit, això no obstant, és molt agradable i, des del punt de vista dietètic, molt convenient
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
Vots: 1/5 estrelles
4 racions

INGREDIENTS
- 1 Kg d'agulles (aproximadament)
- 2 o 3 ous
- 100 grams de farina
- 4 grans d'all (podeu substituir –però sense el mateix resultat gustatiu– per all en pols)
- Una llimona
- Sal
Elaboració
- Barregeu el suc de llimona amb l’all trinxat i sal.
- Amb aquesta barreja refregueu bé l’interior de les agulles, prèviament esmocades, netes, escapçades i desespinades.
- Amb la mateixa barreja, feu macerar el peix durant una mitja hora, en un lloc fresc.
- Eixugueu bé els peixos i passeu-los per farina i, a continuació, per l’ou batut.
- Tot seguit els fregiu en oli abundant i roent.
- Deixeu els peixos sobre una escorredora o un paper absorbent i serviu-los tot seguit, amb rodelles de llimona.
- Amb aquest peix hi és excel·lent una guarnició d’amanida verda o bé d’arròs blanc.