- Multimèdia
- Serveis
- Classificats
- Regió7
Ànec amb prunes, pinyons, poma i taronja
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
Vots: 1/5 estrelles
INGREDIENTS
- Un ànec d’1,8 quilos (net).
- Una copa de brandi.
- Una poma.
- Una taronja.
- Un grapat de pinyons (uns 100 grams).
- 12 prunes.
- Llard.
- Sal.
- Pebre.
Elaboració
- La carn greixosa de l’ànec amb la fruita: es pot combinar amb peres, taronja, poma, albercocs, préssecs, figues, cireres... S’hi inclou la fruita seca o dessecada: orellanes, castanyes, prunes, panses, pinyons...
- Netegeu bé l’ànec, saleu-lo i empebreu-lo. Poseu-lo al forn en una cassola, amb una mica de llard. Quan comenci a agafar color, tireu-hi el brandi. Afegiu-hi la poma i la taronja pelades, sense llavors i tallades a quarts, així com una mica d’aigua. Acabeu-ho de deixar coure, girant de tant en tant l’ànec. Abans de treure-ho del forn, afegiu-hi les prunes i els pinyons.
- Es pot calcular una hora de cocció per a un ànec d’1 kg, però això també depèn del gust de cadascú (ara es deixen més cruencs) i de la temperatura del forn.
- És convenient remullar abans les prunes, naturalment seques.
- La mateixa recepta es pot elaborar a la cassola.
- En comptes de brandi s’hi pot posar vi ranci, vermut, etc. Jo l’he fet una vegada amb ratafia, i una altra amb calvados (aiguardent de poma) i m’han dit que eren molt bons!