
ÚLTIMA HORA
Una dona apunyala la seva parella a Sallent
Arròs sec de bacallà, cloïsses i carxofes
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
Vots: 1/5 estrelles

INGREDIENTS
- 480 grams d’arròs varietat de l’Estany de Pals.
- 10 peces de carxofes.
- 1kg de cloïsses.
- 4 lloms de bacallà dessalats d’uns 130 grams cada un.
- Oli d’oliva.
- 4 unitats d’alls trinxat.
- 4 branques de julivert trinxat.
- Per fer el fumet:
- Un litre d’aigua.
- 10 pells de bacallà.
- Un porro.
- Una ceba.
Elaboració
- Preparem primer el fumet posant a foc viu una olla amb aigua. A part en una paella brasejarem les verdures i les afegirem a l’olla. Ho deixarem bullir tot junt uns 30 minuts per aconseguir un brou aromatitzat amb pells de bacallà. El color el donaran les verdures i el gust les pells. Ho colem i ho reservem.
- En una cassola per fer arròs al forn, primer de tot enrossirem les carxofes que prèviament haurem netejat i tallat a quarts. Retirem les carxofes i tot seguit enrossirem els alls trinxats, un cop fet aquest procés posarem el julivert i tot seguit mullarem amb el caldo de bacallà perquè no se’ns cremi el julivert.
- El següent pas és afegir l’arròs i quan comenci a bullir el posarem al forn a 180º perquè s’assequi. 5 minuts abans de treure’l del forn afegirem el bacallà i les cloïsses.