Quiosc

Regió7

Calamars amb carxofes per a un àpat primaveral

Avui us proposem fer calamars amb carxofes, un plat de mar i muntanya molt suculent i fàcil d’elaborar

Vots: 1/5 estrelles

4 racions
Proposta de presentació del plat | EMPORDÀ

Proposta de presentació del plat | EMPORDÀ

INGREDIENTS

  • 1 Kg de carxofes
  • 1/2 Kg de calamars
  • 250 g de tomàquet fregit
  • 4 grans d'alls
  • Julivert
  • 4 llesques de pa de motlle
  • 400 cc d'oli

Elaboració

  1. Pelem les carxofes i deixem només el cor.
  2. Les enfarinem i fregim lleugerament. Reservem.
  3. Netegem els calamars i els tallem a rodanxes, que no siguin massa primes.
  4. En el pot del «pimer» posem 100 cc d’oli, 4 grans d’all, julivert i ho triturem.
  5. En una cassola amb un xic d’oli, saltegem els calamars.
  6. Incorporem les carxofes, el tomàquet fregit, una cullerada de farina i la salseta d’oli que hem triturat.
  7. Rectifiquem de sal, pebre i uns granets de sucre.
  8. Deixem fer el xup-xup uns minuts i servim acompanyat de llesques de pa de motlle torrat.
  9. Si volem, podem afegir patates a la recepta. Hem de procurar que no la cocció no sigui excessiva.
  10. Aconsellem acompanyar-los amb un vi blanc o rosat fresc de la DO Empordà.

Més Receptes

Compartir l'article

stats