- Multimèdia
- Serveis
- Classificats
- Regió7
Calamars amb carxofes per a un àpat primaveral
Avui us proposem fer calamars amb carxofes, un plat de mar i muntanya molt suculent i fàcil d’elaborar
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
INGREDIENTS
- 1 Kg de carxofes
- 1/2 Kg de calamars
- 250 g de tomàquet fregit
- 4 grans d'alls
- Julivert
- 4 llesques de pa de motlle
- 400 cc d'oli
Elaboració
- Pelem les carxofes i deixem només el cor.
- Les enfarinem i fregim lleugerament. Reservem.
- Netegem els calamars i els tallem a rodanxes, que no siguin massa primes.
- En el pot del «pimer» posem 100 cc d’oli, 4 grans d’all, julivert i ho triturem.
- En una cassola amb un xic d’oli, saltegem els calamars.
- Incorporem les carxofes, el tomàquet fregit, una cullerada de farina i la salseta d’oli que hem triturat.
- Rectifiquem de sal, pebre i uns granets de sucre.
- Deixem fer el xup-xup uns minuts i servim acompanyat de llesques de pa de motlle torrat.
- Si volem, podem afegir patates a la recepta. Hem de procurar que no la cocció no sigui excessiva.
- Aconsellem acompanyar-los amb un vi blanc o rosat fresc de la DO Empordà.