Quiosc
Regió7

Regió7

Llobarro a la marinera

Vots: 1/5 estrelles

6 racions
Llobarro a la marinera

Llobarro a la marinera

INGREDIENTS

  • 1,5 kg de llobarro –millor de la part de la cua.
  • 50 g d'avellanes torrades.
  • 50 g d'ametlles torrades.
  • 1 got petit de vi blanc sec.
  • 1 llimona gran.
  • 1/4 kg de tomàquet.
  • 2 cebes mitjanes.
  • 3 grans d'all.
  • 1/2 fulla de llorer.
  • Caldo de peix.
  • Pebre, oli i sal.

Elaboració

  1. El llobarro, sense escates i neta, es talla per diversos llocs i es col·loca en una plata de forn, i es ruixa amb el suc de la llimona i es deixa macerar durant un quart d'hora. Transcorregut aquest temps, se sala i, s'hi afegeix un bon raig d'oli, s'introdueix en el forn durant 15 minuts. Mentrestant, es posa una paella al foc amb una mica d'oli.
  2. Quan estigui calent s'hi posen les cebes i els alls picats, es remena una mica i, sense que arribi a enrossir-se, s'afegeix el llorer i els tomàquets, pelats i tallats en trossos. Es cou tot a foc lent durant uns minuts. A continuació, s'hi tira el vi, se salpebra i es deixa coure una mica més. En el morter es piquen les avellanes i les ametlles fins a deixar-les com una pasta, que es deixati amb una mica de caldo de peix o, si no se'n té, amb aigua calenta. S'incorpora aquest preparat a la salsa de la paella, es rectifica de sal i es deixa coure uns minuts més.
  3. Quan la salsa estigui en el seu punt, s'estén sobre el llobarro, es tapa el recipient i s'introdueix de nou en el forn un quart d'hora. Finalment, es presenta el llobarro en una plata de servir; la salsa es passa pel passapuré i s'aprofita per regar el llobarro. Se serveix calent.

Més Receptes

Compartir l'article

stats