Un grup de professionals ha llançat la iniciativa #JoViatjoaCasa, que pretén promoure el turisme rural a Catalunya a l'hora de fer vacances i contribuir a salvar petits empresaris de turisme de la comunitat que pateixen les conseqüències econòmiques de la Covid-19.

L'objectiu és projectar el turisme rural com una opció per a les vacances d'estiu d'aquest any, tenint en compte que ofereix tot el que el coronavirus ha posat de relleu, la proximitat, la naturalesa, la seguretat i el compromís, segons expliquen els seus impulsors en un comunicat.

Aquesta iniciativa compta amb la plataforma www.turismerural.com, on els propietaris dels allotjaments de turisme rural poden pujar la seva informació sense cap cost i on els usuaris poden buscar diferents opcions per fer vacances.

Una de les impulsores, Anna Niubò, ha explicat que #JoViatjoaCasa també disposa d'un vídeo i de diversos comptes a les xarxes socials on es publicaran les col·laboracions dels usuaris, així com dels de grups de música i artistes que volen col·laboren en la iniciativa.

Als creadors de la iniciativa els mouen «les ganes d'arrencar aquest país de les grapes del coronavirus» i de demostrar que no són necessaris els avions ni anar-se'n lluny per viatjar.