Música

MANRESA

FABA-Festival Artístic del Barri Antic - Durant tota la setmana, a l’Anònima, exposicions Minuts, d’Alex Piquet, als garatges; i El caminar de las madres, d’Iris Muñoz, a la llotja de creació. Avui, a les 18 h, jornades de construcció: conclusions i projecció. Dissabte, d’11 a 20 h, obertura de la llotja de creació: Ana Gallart, Anna Llimós, Iris San, Laboratori d’Aire, Luana Roca, Obac, Pau Mondelo, Sara Villarta, Paula Illescas + Sergio Lairisa. A l’espai Soomfibra, a les 11 h, Space Oddity Girld. A les 12.30 h, Raachi. A les 16 h, La BB. A les 19 h, Rombo. A les 21 h, Otro DJ. A les 22.10 h, Julio & £Thin Mzngo. A les 22.45 h, Meri. A l’espai Mahou, a les 12.30 h, Hidepeck. A les 13.10 h, Aloha Bennets. A les 20 h, Laetitia Sadier. A les 21 h, Hidrogenesse. A les 23 h, Rodrigo Laviña y su combo. Accés gratuït al recinte. Cal omplir un registre i, per estalviar cues, es pot fer a través de la web. Tot i així, entra qui primer arriba. La reserva de cadires per a l’espai Mahou està exhaurida, però es perd el dret a la localitat sinó s’és a lloc 10 minuts abans de l’inici del concert. Més informació a www.fabamanresa.cat.

CAPELLADES

Boopy’s Love - Diumenge, a les 12 h, a la cafeteria de La Lliga. Concert-vermut a càrrec d’una formació a duo amb ukelele, contrabaix i veus. Entrada: consumició. A les 13.15, sorteig entre els socis de La Lliga.

CASSERRES

2n Festival Nyàmera - Dissabte, a les 12.30 h, al parc dels Avets, actuació de Steve Smyth, cantant de la costa sud d’Austràlia. A les 17.30 h, actuació del cantant, trombonista i compositor Tacho. A les 19.30 h, concert de l’artista empordanesa Joina i la seva formació. Entrada gratuïta. Organització: Associació República Cultural del Berguedà.

IGUALADA

Belén Bandera Quartet - Dissabte, a les 19 h, al Kiosk del Rec (carrer del Rec, 50), concert de jazz vocal en el qual es presentarà el disc Origins. Es pot fer reserva d’entrades a taquilla.kioskdelrec.com.

SANT BOI DE LLUÇANÈS

daBumbus - Dissabte, a les 17.30 h, a l’església de Sant Boi del Lluçanès. Concert d’Intrús. Jazz pel forat del pany, quarta edició del cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès. Duet amb una sonoritat diferent, nova i original format per Marta Roma (violoncel i veu) i Antony Da Cruz (baix elèctric, cavaquinho, banjo i veu). Entrades: 6 euros, anticipades; i 8 euros, a taquilla a partir d’una hora abans de l’inici del concert. A la venda a www.llucanes.cat/entrades/. Consultar abonaments. Organització: Escola de Música i Arts del Lluçanès i Consorci del Lluçanès.

SANT BARTOMEU DEL GRAU

Alba Alsina Quartet - Diumenge, a les 12 h, a la Codina. Concert d’Intrús. Jazz pel forat del pany, quarta edició del cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès. És una jove saxofonista que fusiona flamenco-jazz i jazz amb ambients electrònics creant un directe impactant i d’alt nivell interpretatiu. Entrades: 6 euros, anticipades; i 8 euros, a taquilla a partir d’una hora abans de l’inici del concert. A la venda a www.llucanes.cat/entrades/. Consultar abonaments. Organització: Escola de Música i Arts del Lluçanès i Consorci del Lluçanès.

SANTA MARIA D’OLÓ

Mireia Vives & Borja Penalba - Dissabte, a les 19 h, a l’Espai Hemalosa. Concert Cançons de fer camí. Entrades: 12 euros, anticipades; i 15 euros, el mateix dia a partir de les 18.30 h. A la venda a entrapolis.com.

Fires i festes

ARTÉS

26a Festa de la Verema del Bages - La Festa de la Verema del Bages viurà dos dies de preludi. El divendres 1 d’octubre es farà la inauguració de la festa a la Torre Lluvià, a Manresa, durant la qual es podrà fer una visita a la vinya experimental de recuperació de varietats antigues.

BERGA

8a Bergabolet - Dissabte, mostra amb parades de bolet fresc i producte relacionat amb el món boletaire a la plaça Sant Joan i a la placeta de la Ciutat. També es farà la tradicional trobada micològica a la plaça de les Fonts i una cercavila amb nans i gegants de la Bauma dels Encantats i Montmajor i l’Escola Municipal de Música de Berga. Organització: Bergacomercial amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.

Fira d’Artesania uDissabte, d’11 a 13 i de 16.30 a 18 h, a la plaça Sant Pere, tallers de paper, ceràmica, teixit de teler i cistelleria; i demostracions de marroquineria i torn de fang. A partir de les 19 h, inauguració del centre d‘art i artesania BerguedArt, a la plaça Sant Pere, 11. Amb música en directe i cava. Organització: Ajuntament de Berga i BerguedArt.

EL BRUC

37a trobada del Grup Cavall Bernat - Diumenge, a les 11 h, al parc del Torrent de l’Illa, trobada generacional que reuneix els escaladors i les escaladores que han coronat l’emblemàtica agulla montserratina. La trobada es reprèn després d’una aturada de gairebé dos anys a causa de la crisi sanitària i farà un especial homenatge a totes les escaladores i escaladors que ens han deixat durant aquest període. La jornada serà conduïda per l’actriu i escaladora Sílvia Bel i el periodista Sergi Valdivieso. Es tancarà amb el tradicional dinar de germanor.