El primer cap de setmana d'octubre concentra una gran varietat de propostes culturals i lúdiques per dur a terme a la Catalunya Central. Espectacles musicals, homenatges, fires i festes són alguns dels plans que pots dur a terme els pròxims dies fora de casa.

Fires i festes

Espectacles musicals

MANRESA

  • Espai Ànima - Divendres, a les 20 h, a la sala gòtica de l’hospital de Sant Andreu, sessió de la novena temporada del cicle que uneix Música i Salut. Projecció del documental Mantra, sounds into silence, sobre el fenòmen social del cant de mantres i les experiències dels participants. Amb la presència de la directora de la pel·lícula, Georgia Wyss, i també amb músics en directe en una sessió de cant de mantres prevista de 30 minuts. Cal reservar a l’adreça de correu manresaespaianima@gmail.com. Aportació: 10 euros.
  • «Tarab» - Dissabte, a les 20 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal. Espectacle multidisciplinari en el qual la música és el fil conductor de la Companyia Artística Fun Days Mondays, liderada per Dan Arisa. Entrades: 12 euros; i 10 i 6 euros amb descomptes. A la venda a les taquilles, al 93 872 36 36 i a www.kursaal.cat.
  • Azul Limón - Diumenge, a les 12 h, a l’Espai Plana de l’Om. Concert de tangos milongas i zambas a càrrec del duet format per Jorge Blengini (guitarra) i Susana Jaén (flauta travessera), ex alumna del Conservatori de Música de Manresa. En el marc del cicle 3/ de Música. Entrades: 6 euros. A la venda a les taquilles, al 93 872 36 36 i a www.kursaal.cat.
  • Concert Homenatge a Jordi Fàbregas - Diumenge, a les 18 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal. Espectacle Pòrtic de la Fira Mediterrània que homenatja un dels referents de la música tradicional i que aplegarà molts dels músics que van compartir escena amb ell. Entrades: 15 euros; i 12 i 6 euros amb descomptes. A la venda a les taquilles, al 93 872 36 36 i a www.kursaal.cat.

NAVÀS

Pau Vallvé - Divendres, a les 21.30 h, al Casal Sant Genís (carrer de Sant Josep, 48). Concert d’un dels músics més reconeguts de l’escena independent, que presentarà el seu sisè treball La vida és ara. Entrades: 10 euros. A la venda a entrades.navas.cat i una hora abans a la taquilla del teatre.

OLOST

Carolina Alabau & Èlia Bastida - Dissabte, a les 17 h, al Mas Roca. Concert d’Intrús. Jazz pel forat del pany, quarta edició del cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès. Duet estable que presenta el seu primer disc, Meraki (ADEP, 2021). La combinació de les seves veus, el violí, el piano i la percussió aporta un ampli ventall de timbres a la seva música. Entrades: 6 euros, anticipades; i 8 euros, a taquilla a partir d’una hora abans de l’inici del concert. A la venda a www.llucanes.cat/entrades/. Consultar abonaments. Organització: Escola de Música i Arts del Lluçanès i Consorci del Lluçanès.

ORISTÀ

C-15 Trio -Diumenge, a les 12 h, a Ca l’Antònia. Concert d’Intrús. Jazz pel forat del pany, quarta edició del cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès. El so i el moviment portat al moment present amb Celeste Alías, veu; Albert Cirera, saxos; i Glòria Ros, cos. Entrades: 6 euros, anticipades; i 8 euros, a taquilla a partir d’una hora abans de l’inici del concert. A la venda a www.llucanes.cat/entrades/. Consultar abonaments. 

SANTPEDOR

Unió Musical del Bages - Diumenge, a les 18 h, a Cal Llovet, Concert de Tardor, amb una selecció de bandes sonores. Entrades: 8 euros, anticipades; i 10 euros, a taquilla. 5 euros per als menors de 12 anys. A la venda a les llibreries del poble i el mateix diumenge a taquilla.