Fer plans el dia de Sant Valentí pot resultar complicat quan se celebra en un dia feiner. Si el teu dia destaca per la manca de temps i no pots preparar una escapada, comptes amb paratges meravellosos ben a prop de casa. Et proposem sis llocs que no et pots perdre de la Catalunya Central:

Mura

És un municipi de la comarca del Bages situat en el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a les Valls del Montcau. El petit poble compta amb no gaire més de 200 habitants, tot i que si hi vas en cap de setmana, el trobaràs ple de turistes, per això és recomanable anar-hi entre setmana. Hi ha diverses activitats a fer en l'acollidor municipi, pots visitar-lo tot en uns minuts a través dels seus distintius carrerons empedrats. I per últim, aquest Sant Valentí, pots fer un passeig per diferents rutes de senderisme que envolten Mura i on podràs descobrir gorgs, torrents, coves, fonts i tines.

Mura Laura Serrat

Talamanca

Talamanca queda ben a prop de Mura, és també un municipi bagenc i es troba també en el mateix parc natural. Igual que el primer poble, té al voltant de 200 habitants i té un atractiu característic de l'Edat Medieval que crida l'atenció de nombrosos turistes. És un punt de partida idíl·lic per realitzar sortides pels voltants del municipi i gaudir de l'important patrimoni natural. Dos dels llocs de més interès són l'església de Santa Maria i el castell de Talamanca.

Castell de Talamanca Mireia Arso

Montserrat

No podem deixar de banda un dels llocs més visitats de tota Catalunya, i que ens queda a quatre passes i és perfecte per passar el dia de Sant Valentí. La muntanya de Montserrat és un parc natural protegit des de 1987. A part de l'espectacular paisatge i la fauna i flora del macís, el monestir benedictí de Montserrat és el centre d'atenció de la major part del turisme del parc natural. Si no vols pujar caminant, s'hi pot accedir amb el cotxe, però també pots arribar al monestir d'una manera fàcil i còmode gràcies al funicular conegut com el Cremallera, o gràcies al telefèric. La famosa muntanya té nombroses rutes de tota mena, per les que podràs descobrir racons fascinants i veure les diferents cares de Montserrat.

L' Abadia de Montserrat Oscar Bayona

El pantà de Sant Ponç

El pantà de Sant Ponç es troba al límit amb el Bages, però forma part de la comarca del Solsonès. Està situat en un paratge de pineda magnífic i tindràs unes vistes de la part nord de la serra del Cadí espectaculars amb el contrast de la singular aigua turquesa de l'embassament.

Pantà de Sant Ponç Arxiu particular

Cardona

Cardona és un municipi del Bages amb uns 4.600 habitants. Dos dels atractius turístics més aclamats de la vila són el castell de Cardona i el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, dos indrets màgics per visitar el dia de Sant Valentí. La imponent construcció va néixer a l'edat mitjana i compta amb segles d'història que pots conèixer si fas una visita guiada per la fortalesa. També pots fer una ruta guiada per la Muntanya de Sal, i aprendre sobre la importància de la sal, l'ús que els humans li han fet durant segles i l'excepcionalitat geològica del jaciment.

El castell de Cardona Salvador Redó

Parc de l'Agulla

És un espai natural situat als afores de Manresa, capital del Bages. El llac es va crear de forma artificial per fer arribar aigua a la ciutat i als voltants i ara és un famós espai d'oci on podràs anar a passejar pel camí que envolta l'aigua o relaxar-te en la gespa sota l'ombra dels més de 600 arbres que arrelen al parc. Aquest indret de la comarca del Bages és un espai idoni per relaxar-se el dia de Sant Valentí.

Parc de l'Agulla Oscar Bayona