Regió7

Regió7

Quins plans puc fer aquest cap de setmana a la Catalunya Central?

Aquestes són algunes de les activitats que pots fer entre el 6 i el 8 de maig

Els carrers de Santpedor tornaran a acollir la fira dedicada a les flors Arxiu/Ajuntament Santpedor

ARTÉS

  • Avui és cultura: Avui, a les 17.30 h, a la sala d’actes de Cal Sitges, espectacle La rateta Martina i el ratolí Serafí, de la Cia DeLiri. De 3 a 7 anys. Entrades: 5 euros. A la venda a www.cultura.artes.cat. Dissabte, a la tarda, al parc de Can Cruselles, caixes de lectura. A les 17 h, a l’escola Dr. Ferrer, ball en línia. A les 17 h, espectacle Desperta, de Tokem x tu, en el marc del cicle de preestrenes de Testimoni Escènic. A partir de les 17.45 h, taller Fem baldufes òptiques, a càrrec de Catàrtic. A partir de 3 anys. A partir de les 17.45 h, Natura de molt a prop, a càrrec de Sergi Roca. A les 18 h, partides simultànies d’escacs amb el mestre Joan Mellado. A les 18.30 h, espectacle Desclòs, de Rúbrica Teatre, en el marc del cicle de preeestrenes de Testimoni Escènic. A les 9.30 h, circuit de microteatre al parc. Diumenge, a les 10.30 h, al parc de Can Cruselles, Artés Art, a càrrec d’Activa la Cultura. A partir de 2 anys. A partir de les 10.30 h, caixes de lectura. A les 11 h, construcció de caixes niu i coneixement dels ocells a càrrec d’El taller del bosc. A partir de 7 anys. Cal fer inscripció a cultura@artes.cat. A les 11 h, taller Fem sabó natural, a càrrec de BioEduca. A partir de 6 anys. A partir de les 11 h, taller de castells a càrrec de la Colla Picapolls de la Gavarresa. A partir de les 11 h, taller de bastoners a càrrec de la Colla de Bastoners d’Artés. A les 12 h, hora del conte especial amb La Berta sense por, de la cia Teatrem.

AVINYÓ

  • Fira dels Matiners: Diumenge, durant tot el dia, representacions teatrals sobre la revolta social del 1848, actuacions musicals de l’època en directe, representació de telegrafia òptica, danses i balls tradicionals, mercat ambientat a mitjans del segle XIX, exposició d’artistes locals, donar popular Matiner, visita guiada al celler de Cal Verdaguer, Espai Matiners. A les 19.30 h, fi de festa amb danses tradiconals amb la Berguedana de Folklore Total. Més informació: www.matiners.cat.

BERGA

  • La Patum tot l’any: Dissabte, a les 18 h, al Cinema Patronat, projecció de filmacions Les Patums del Simonet i presentació de La Patum tot l’any. Coorganitza 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic. A les 18 h, des de plaça de Sant Francesc, visita guiada Espais de Patum, amb un recorregut pel centre. Cal fer reserva al 93 821 13 84 o a aj022.ofturisme@ajberga.cat. Diumenge, d’11 a 14 h, a la plaça Mossèn Huch, taller de manualitats de Patum: taller de l’espasa dels Turcs, Fes la teva maça i castanyoles dels Nans Vells. Coorganitza: Castellers de Berga.

CARDONA

  • 2n mercat de La Teixidora: Dissabte, d’11 a 00 h, a l’antiga fàbrica el Paperer, a la llera del riu Cardener, mercat de comerç, gastronomia i música. Hi haurà una vintena de botiguers i restauradors. Actuaran Pep Poblet, Atina i Cisket Creus i programa de ràdio a càrrec de Marçal Llimona amb entrevistes a Mont plans, Miquel Gelabert... Hi haurà servei de bus gratuït de l aplaça de la Fira a la fàbrica el Paperer. Organització: Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona (UBIC).

CASSERRES

  • Fira de Primavera: Diumenge, de 9 a 13 h, parades d’artesania, automoció, expositors de comerç i serveis, tractors d’època, estands solidaris… amb la 25a Fira del comerç i l’artesania, l’11a Trobada de tractors clàssics, la 10a Trobada de cotxes clàssics i la 40+1 Trobada de Caramelles.

CERCS

  • El Roseret’22: Avui, a les 17 h, a la plaça Primer Comte de Fígols de Sant Jordi1, animació infantil. A les 17 h, al camp de futbol municipal (inscripcions al Bar Centre), partit solters vs. casats. A les 00.30 h, al pavelló d’esports municipal, festa remember i discomòbil amb Divertimento. Dissabte, a les 01 h, a la plaça Primer Comte de Fígols de Sant Jordi, concurs de dibuix. A les 12 h, cursa de cargols. A les 12.30 h, vermut amb concert de Desenchufaos. A les 13 h, concurs de cargols (inscripcions al Bar Centre). A les 15.30 h, al bar Centre, concurs de botifarra. A les 17 h, a la plaça Primer Comte de Fígols, bingo. A les 00.30 h, al pavelló municipal, nit de festa amb DJ Morde i Destor. Diumenge, a les 8 h, engegada dels Cinquanta-tres! A les 11 h, actuació Cobla Pirineu i sortida dels gegants. A les 12 h, a la plaça Primer Comte de Fígols de Sant Jordi, 53a Cargolada. A les 16 h, al camp de futbol municipal, partit de futbol en commemoració a Nacho del Mora. A les 18 h, al bar Centre, concurs de truc.                

IGUALADA

  • Trobada Nacional de Tres Tombs: Diumenge, a les 11.30h, la Federació Catalana dels Tres Tombs celebra el seu 25è aniversari i organitza juntament amb l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada la cloenda de la temporada dels Tres Tombs d’Igualada en el marc del seu bicentenari. El recorregut de la desfilada serà d’un sol tomb: avinguda Catalunya (Parc Central), avinguda Pau Casals, passeig Verdaguer, carrer Trobadiners, carretera de Manresa, avinguda Barcelona, carrer Sant Josep i avinguda Catalunya.

MANRESA 

  • Mobile Week Catalunya: Fins avui oferta d’una vintena d’activitats, totes gratuïtes, sobre les temàtiques d’aquesta edició: protecció dels drets digitals de la ciutadania, l’ús responsable de les xarxes socials, les habilitats digitals i els nous entorns tecnològics. Cloenda amb la Mobile Family Day, avui, a les 18 h, a la biblioteca i els jardins del Casino. Serà una jornada de clara orientació familiar, perquè pares i mares i acudeixin amb els seus fills, de qualsevol edat. Les inscripcions es poden fer a mweek.com/catalunya. 
  • Festes del barri Vic-Remei: Dissabte, a partir de les 17.30 h, al carrer Verge de l’Alba i la plaça Cots, inflables, xocolatada i tómbola. A partir de les 17.30 h, al local de l’associació, exposició de manualitats fetes per les alumnes de l’entitat. A les 17.30 h, al carrer Verge de l’Alba, actuació de Les acordionistes del Pirineu. A les 20 h, havaneres amb el grup Sa Parranda i rom cremat. Durant tot el dia, a la plaça Cots, també s’organitzarà el mercat de segona mà en una jornada sostenible pel medi ambient. Més informació per participar-hi com a venedor a vicremeigmail.com. I, a les 16.30 h, al carrer Verge de l’Alba 5-7, el grup Esplai Vic-Remei organitzarà la gimkana del reciclatge. Organització: Associació de Veïns Vic-Remei.

SANTPEDOR

  • Santpedor en flor: Dissabte i diumenge, tres colors en tres espais que conflueixen en un camí de flors a la plaça Gran U d’Octubre. De 10 a 14 i de 16 a 20 h, a la Capella de Sant Andreu, exposició de bonsais. Dissabte, a les 17 h, xerrada sobre el manteniment i cura de bonsais a càrrec de Bonsais Natura. Dissabte, de 10 a 14 h, a la plaça Gran U d’Octubre, mercat de proximitat i mercat de la rampoina. A les 11.30 h, espectacle infantil amb Ai, Carai!. A les 12.30 h, percussió amb Djilandiang el Abuelo. Organització: Horts amb Flors. A les 10.30 h, a la Capella de Sant Andreu, inici de la passejada guiada La vila de Santpedor i els reis de Catalunya-Aragó, a càrrec de Mireia Vila. Cal fer inscripció. Diumenge, a les 10.30 h, a la Capella de Sant Andreu, explicació dels privilegis reials, a càrrec de Mireia Vila. No cal fer inscripció. A les 12 h, amb inici a la plaça de l’Església, desfilada dels Castellers de Santpedor. A les 12.20 h, amb inici a la plaça de la Font, desfilada dels Geganters de Santpedor. A les 12.40 h, amb inici a la plaça Pare Casanovas, desfilada dels Bous de Foc i Batuk d’Or. A partir de les 13 h, mostra d’entitats, escola de talla, puntaires i ceramistes, actuació de l’Escola de dansa Castellnou i l’hora del conte amb la Gemma i l’Antònia i parada de llibres infantils.

SERRATEIX

  • Festa major: Dissabte, a les 9 h, Volta al terme pedalada social en BTT. A les 17 h, castell inflable. A les 21 h, sopar de festa major i, en acabar, concert amb Gina i Arnau. Preu: 15 euros. Cal fer reserva. Diumenge, a les 10 h, a l’església, missa. Tot seguit, vermut i ballada del Gegant Gaig i dels diferents gegantons del poble.

SÚRIA

  • Inauguració de la urbanització de la riera del Tordell: Dissabte, a les 10,30 h, inauguració amb parlaments i descobriment d’una placa. A les 11 h, inici d’activitats: presentació i lectura del conte solidari Els nostres Superherois de Jesús Migueles, editat per ICL Iberia. Jocs de ciència del Lab0_6 de la Universitat de Manresa. Porteries de futbol i cistelles de bàsquet. Food Trucks.Altres activitats de sostenibilitat i de prevenció. A les 11.30 h, actuació musical del grup Spin Off. A les 11.30 h, visites guiades al Mirador d’ICL Iberia. Places limitades. Cal inscripció prèvia: sm-es-communication@icl-group.com. Organització: empresa ICL Iberia.

Compartir l'article

stats