Vuit llocs per visitar aquest Divendres Sant a la Catalunya central

Et deixem algunes propostes per sortir d'excursió a prop de casa aquest 7 d'abril

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

Busques una excusa per abandonar per unes hores el teu municipi i conèixer més en profunditat la naturalesa i el patrimoni històric del teu entorn aquest Divendres Sant? Doncs això és el que necessites. Et proposem vuit indrets que t'ajudaran a gaudir d'aquest 7 d'abril d'una forma diferent. Coneixeràs de prop alguns dels punts més bells de la regió, alhora que et submergiràs en entorns plens d'història.

Montserrat

La bellesa de Montserrat, un massís únic per les seves característiques. Es pot accedir a l'abadia per carretera i amb cremallera, on durant la jornada, l'activitat no s'aturarà. Segons la seva pàgina web, se celebraran alguns actes com la Conferència a la sala de la façana del monestir: «La teologia de la creu en Pau i en Marc, els textos més antics del Nou Testament» a càrrec de la Dra. Mar Pérez, llicenciada en filosofia clàssica i doctora en Sagrada Escriptura a les 11 h o el Via Crucis a les 21 h.

El massís és l'espai idoni per desconnectar, ja que permet al visitant gaudir d'unes vistes inigualables del territori de la Catalunya Central.

Parc de l'Agulla

És un espai natural situat als afores de Manresa, capital del Bages. El llac es va crear de forma artificial per fer arribar aigua a la ciutat i als voltants i ara és un famós espai d'oci on podràs anar a passejar pel camí que envolta l'aigua o relaxar-te en la gespa sota l'ombra dels més de 600 arbres que arrelen al parc. Aquest indret de la comarca del Bages és un espai idoni per relaxar-se en un dia festiu com avui, Divendres Sant.

El Santuari de Queralt de Berga

El Santuari es troba al capdamunt de la Serra de Queralt, a una alçada de 1.200 metres. La seva peculiar ubicació converteix aquest punt en "el balcó de Catalunya". Al conjunt, s'integren el Santuari, on es venera la imatge de la Mare de Déu de Queralt, i un notable edifici annex que acollí al seu moment l'hostaleria del Santuari. S'hi pot pujar amb cotxe, a peu o amb funicular. Sens dubte, esdevé un espai únic per deixar-se embriagar per la naturalesa i gaudir d'uns instants de tranquil·litat.

El parc natural del Cadí-Moixeró i el Pedraforca

Es tracta d'un parc natural amb molt d'encant, on creix el pi negre i l'avet. Situat entre les províncies de Barcelona, Girona i Lleida, té uns relleus molt singulars, en el quals destaca el Pedraforca, una icona de l'excursionisme, que se situa a la zona sud del parc. A més, també inclou la serra del Cadí, que forma part del Prepirineu. La cara nord de la serra és un espai particularment impactant pel seu relleu.

El Pedraforca amb vestit de tardor.

El Pedraforca amb vestit de tardor. / Albert Obradors

Les Fonts del Cardener

Situades a només 1 quilòmetre del nucli de la Coma (Solsonès), les Fonts del Cardener són l'indret ideal per descansar i connectar amb la naturalesa. És en aquesta localització on es troba el naixement del riu del Cardener, juntament amb un conjunt de cascades impressionants.

Les Fonts del Llobregat

Unes altres fonts que has de visitar són les del Llobregat. El riu Llobregat travessa Catalunya de nord a sud passant per les comarques del Berguedà, el Bages i el Baix Llobregat i desemboca finalment al Mediterrani formant el delta del Llobregat. No obstant això, el seu naixement té lloc en aquest indret de l'Alt Berguedà. Si el teu propòsit aquest 7 de març és fer exercici amb família, us proposem una ruta d'aproximadament uns 20 minuts i 1 quilòmetre de recorregut des de Castellar de N'Hug fins al lloc on l'aigua brolla des de dins mateix de la muntanya formant una bonica cascada.

L'estany de Puigcerdà

És un estany artificial, alimentat de l'aigua del riu Querol, situat al municipi de Puigcerdà. És un lloc ideal per anar en família, ja que l'itinerari circular que envolta el llac és senzill i entretingut. Durant el recorregut hi ha diversos panells informatius sobre la fauna i flora que es poden veure per la zona. L'àrea està envoltada d'arbres i ben a prop hi ha el parc de Schierbeck, un altre racó on descansar i gaudir de la natura aquesta Setmana Santa. Es tracta d'un indret únic per les seves característiques que no deixa ningú indiferent.

Els búnquers de Martinet

En aquesta població de la Cerdanya es troben els búnquers que formaven part del pla de Franco de construir una línia fortificada de deu mil búnquers al llarg dels Pirineus. El dictador temia una possible invasió per la frontera francesa i per això va dur a terme aquesta obra.

Aquestes propostes que compaginen la naturalesa, amb el patrimoni històric i l'esport t'ajudaran a conèixer de ben a prop alguns dels encants de la Catalunya central aquest 7 d'abril.