Tot i que l’oferta de menjar vegà està en auge a vegades costa trobar productes i restaurants on la quantitat i qualitat vagin de la mà i satisfacin les persones que rebutgen tota mena d’aliment d’origen animal. Però no perdis l'esperamça, a Barcelona hi ha llocs vegans per menjar bé i son forces. Aquí t'ho demostrem amb aquesta selecció:

CactusCat Bar

Aquest modest establiment del Raval va ser el més votat el 2021 pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana. La seva carta de plats casolans (atenció a la seva lasanya) és de 10, amb una relació qualitat-preu imbatible. Passa a conèixer per què ha sigut elegit el millor restaurant vegà del món. Aquí tens el reportatge sobre el CactusCat Bar.

CactusCat Bar FB


Roots & Rolls

La variada oferta gastronòmica del veganisme comença a semblar-se a l’omnívora (fins i tot hi ha menjar porqueria com el del Vegan Junk Food Bar), i n’és un bon exemple el Roots & Rolls (Consell de Cent, 401), que aposta per la cuina asiàtica amb un toc divertit i creatiu, i triomfa amb el ‘sushi’ vegà, amb una taula de degustació que és un dels plats més demandats pels clients d’aquest aquest ampli local de l’Eixample.


Vegan Junk Food Bar

Un local modern i divertit on ofereixen menjar porqueria... vegà. Com ho llegeixes. Hamburgueses de mida XXL de ‘vedella’ i costelles de ‘porc’ ben saboroses però que són un pur ‘trompe-l’oeil perquè estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums. Per saber-ne més, llegeix aquí la crònica del restaurant Vegan Junk Food Bar.

Vegan Junk Food Bar INSTAGRAM


Desoriente

Aquest restaurant al centre del Poblenou sorprèn amb una carta oriental i ‘plant based’ en la qual totes les elaboracions es fan allà mateix, des del pa ‘bao’ fins al fuagràs d’origen vegetal. Una altra manera d’entendre la cuina asiàtica, la que proposa el Desoriente.


Vrutal

Des que va obrir, el seu èxit ha sigut immediat gràcies als seus combos de ‘burgers’ i còctels servits en un local d’estètica industrial. «Aquí no t’importarà si el menú és d’origen animal, vegetal o còsmic», prometen els seus responsables. És al Poblenou.


Pastan

El restaurant de pasta ‘plant based’ nascut al Regne Unit, on té tres locals, aterra a Espanya inaugurant seu a Gràcia (Josep Torres, 25). Els 7 entrants i 12 plats de pasta que formen la carta sorgeixen d’una fusió entre la cuina italiana, perquè el seu ingredient principal és la pasta, i les aportacions creatives que fan una picada d’ullet a altres països. Igual serveixen espaguetis, tortel·linis o raviolis amb salsa carbonara o ‘puttanesca’ que una amanida ‘caprese’, un ‘wok’ amb verdures o una tempura de gambes.