L'atracció turística principal d'aquest recinte és, sens dubte, el monestir de Sant Benet, un dels pocs monuments en què les diferents èpoques, des de l'alta edat mitjana fins al modernisme, hi ha deixat la seva empremta. El monestir romànic, l'època gòtica, el desenvolupament barroc, el modernisme hi han deixat el seu llegat monumental.

 

Actualment, gran part del monestir té espais museïtzats. L'església, el claustre, els espais annexos, el sobreclaustre i el celler, entre d'altres, són algunes de les zones on el visitant pot fer un recorregut històric per conèixer de primera mà el passat del monestir així com els seus espais més representatius i de més valor. La museografia inclou els itineraris medieval i modernista i s'ha concebut a partir d'un muntatge multisensorial.

El públic també pot optar per fer una visita guiada als espais arquitectònics del monestir, però sense museografia. En aquest cas, es fan visites comentades tant als espais medievals com als modernistes, però sense els elements audiovisuals. Tot i així, aquestes visites ofereixen recorreguts pels espais emblemàtics del monestir i permeten descobrir les interessants col·leccions de mobiliari i art decoratives.