La botiga Movistar de Manresa ubicada al Passeig de Pere III, 48, ha acollit aquest dijous una jornada dirigida a amants de la gastronomia i dels fogons; Jorge Saludable, guanyador del programa de televisió Bake Off, i Ana Merino, xef col·laboradora a restaurants d'Estrella Michelin, han ofert la sessió 'Cuina saludable d'autor'.

En aquesta sessió els cuiners han preparat tres menús: cherrys rostits amb crema de recuit, iogurt, llimona i alfàbrega, bao bun de tempeh amb hoisin i cacauet i bombons de remolatxa, iogurt i xocolata. Durant la preparació dels menús, les xefs han compartit amb els assistents els passos a seguir per a elaborar aquestes receptes i altres detalls d'interès com els seus valors nutricionals, a més de posar en comú amb els participants a la masterclass diverses tècniques i trucs de cuina.

Jorge, uruguaià resident a Barcelona, va guanyar el passat mes de maig el programa Bake Off, convertint-se així en el millor pastisser amateur d'Espanya i aconseguint un premi de 50.000 euros i la publicació del seu llibre de receptes. Bake Off Espanya és l'adaptació del programa de la BBC, The Great British Bake Off, emès per Cuatro. A més, des de la seva participació en el programa, Jorge Saludable desenvolupa la seva carrera professional com a influencer en xarxes socials i a través de col·laboracions en publicacions gastronòmiques. Per la seva part, la catalana Ana Merino, que ha estat cuinera de restaurants com Mont Bar a Barcelona i diversos restaurants Michelin, va ser l'única dona nominada al Premi Cuiner Revelació 2016.