Viña Mein és a la històrica vall de l’Avia, al costat del llegendari monestir cistercenc de San Clodio, epicentre de la viticultura al Ribeiro durant l’edat mitjana. Mein es destaca als llibres d’història de Galícia, el 1158 ja s’anomenava com a lloc privilegiat per al cultiu de raïm. Avui una gran pedra granítica adossada a la casa és el símbol del celler.

Fundat l’any 1988, impulsat per un grup de familiars i amics de l’advocat i empresari Javier Alén amb la il·lusió d’elaborar uns vins blancs de gran qualitat que fossin reflex de la zona, com els que s’havien cultivat abans. Per això, van plantar varietats autòctones de la zona: treixadura, godello, albarinyo, caiño blanco i loureiro.

Les 17 hectàrees estan repartides per bancals i vessants, terrasses en petites parcel·les on predomina el sòl de sábrego (arena i granit descompost). Les veremes són totalment manuals per varietat i parcel·la. El 2019 el celler passa a mans de Carraovejas, que aposta per la zona amb el compromís de construir i mantenir el llegat únic.

Viña Mein està elaborat amb les varietats blanques cultivades en diferents proporcions i, depenent de l’anyada, aquest vi forma atractives aromes florals i afruitades. Amb un pas en boca melós i ple, fresc pel seu sabor cítric amb notes herbàcies i minerals, i deixa un postgust llarg i gustós.

DO: Ribeiro

Preu: de 15 a 18 euros