Tot restaurant té un plat que el distingeix i el fa especial, una creació culinària que corona la seva carta i que fa marxar els comensals cap a casa amb bon regust de boca i amb ganes de tornar. Amb "Plat Estrella", la nova sèrie de Regió7, el diari s'ha proposat fer una ruta pels establiments de la Catalunya Central per descobrir quines són les receptes que els fan únics i de les que se senten més orgullosos.

De la mà del periodista Marc Morera, i amb el suport de Petit Celler, durant la tardor d'aquest 2021 hem publicat la primera temporada de la sèrie, que consta de 10 capítols, d'uns dos minuts de durada cadascun. Setmanalment, els lectora han pogut accedir nova entrega.

En el primer episodi, la Xaro López i el Jacint Soler, del Cau de l'Ateneu de Manresa, ens van obrir les portes de la seva cuina per presentar-nos el "Xai feliç del Collsacabra sense feina a la Wellington", un plat que farà salivar els espectadors i en el que "acabareu sucant-hi pa", segons els responsables.

El restaurant Gretta Gogó, al carrer Barcelona de Manresa, va ser la segona parada de la ruta de "Plat Estrella" pels restaurants de la Catalunya Central. Oriol Cortés, cap de cuina del local, ens va explicar com es prepara el Tendre d'Albergínia, una recepta saludable que no decebrà als amants d'aquest aliment.

Marc Morera també va visitar el polígon dels Dolors per entrar a la sala del restaurant Golden, on Rafa Carmona treu pit de tenir un dels millors pops de la Catalunya Central, amb el seu plat a "l'estil gallec". La Sala de Sallent, Cal Ramon de Santpedor, Can Ladis de Sant Fruitós, Cal Miliu de Rajadell i els manresans Raviolo, Turó de la Torre i Taverna 1913 han completat la primera temporada de "Plat Estrella". A continuació pots accedir a tots els capítols:

El Plat Estrella (E1): El Cau de l'Ateneu i el seu xai feliç a la Wellington

El Plat Estrella (E1): El Cau de l'Ateneu i el seu xai feliç a la Wellington Marc Morera

El Plat Estrella (E2): Gretta Gogó i la seva opció 'healthy' amb albergínia

El Plat Estrella (E2): Gretta Gogó i la seva opció 'healthy' amb albergínia Marc Morera

El Plat Estrella (E3): El restaurant Golden i el seu particular pop "estil gallec"

El Plat Estrella (E3): El restaurant Golden i el seu particular pop "estil gallec" Marc Morera

El Plat Estrella (E4): Can Ladis, la caldereta de llagosta i el seu ampli sortit de marisc

El Plat Estrella (E4): Can Ladis, la caldereta de llagosta i el seu ampli sortit de marisc Marc Morera

El Plat Estrella (E5): La Taverna 1913 i el seu caneló de rostit

El Plat Estrella (E5): La Taverna 1913 i el seu caneló de rostit Marc Morera

El Plat Estrella (E6): La Sala Restaurant i el seu magret d'ànec i el pop a la brasa

El Plat Estrella (E6): La Sala Restaurant i el seu magret d'ànec i el pop a la brasa Marc Morera

El Plat Estrella (E7): El Turó de la Torre i el seu suculent 'chuletón' de vaca vella

El Plat Estrella (E7): El Turó de la Torre i el seu suculent 'chuletón' de vaca vella Marc Morera

El Plat Estrella (E8): Cal Miliu i els seus 'històrics' fesolets amb ceba confitada i botifarra i la patata emmascarada amb cansalada

El Plat Estrella (E8): Cal Miliu i els seus 'històrics' fesolets amb ceba confitada i botifarra i la patata emmascarada amb cansalada Marc Morera

El Plat Estrella (E9): El Raviolo i els seus coneguts i característics espaguetis negres

El Plat Estrella (E9): El Raviolo i els seus coneguts i característics espaguetis negres Marc Morera

El Plat Estrella (E10): Cal Ramon i el seu calamar farcit de llenega negra amb carn picada

El Plat Estrella (E10): Cal Ramon i el seu calamar farcit de llenega negra amb carn picada Marc Morera