Albert Adrià és el segon millor cuiner del món, segons el rànquing The Best Chef Awards, que s'ha fet públic aquesta nit a Mèxic. El xef del restaurant Enimga de Barcelona s'ha emportat també un dels premis especials de la nit, el The Best Chef New Entry Award, que posa en valor la seva fulgurant entrada al podi de la llista. Dabiz Muñoz és, per tercer any consecutiu, el millor cuiner del món per la seva proposta al DiverXO, en un podi que tanca Ana Roš, cos i ànima del restaurant Hiša Franko (Eslovènia). Entre les deu primeres posicions hi ha els tres xefs del Disfutar -Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch- en la setena posició, i Joan Roca d'El Celler de Can Roca en vuitena.

La llista dels 100 millors xef inclou 31 nacionalitats i Europa és el continent amb més representació (54 cuiners), seguida d'Amèrica (24) i 'Àsia (17). Espanya es consolida com a país més influent amb 14 professionals.

Jordi Roca i Ferran Adrià, distincions especials de la nit

Dos reconeguts professionals catalans han rebut també una distinció. Es tracta de Jordi Roca, que ha rebut per segon any el guardó com a millor mestre pastisser -The Best Chef Pastry Award-, que ja va rebre el 2019, i Ferran Adrià ha rebut una de les grans ovacions de la nit amb el premi a la trajectòria, que va revolucionar la gastronomia mundial amb elBulli. El xef de l'Hospitalet s'ha erigit, així, amb el Best Chef Legend Award, que constata que el seu llegat continua sent font d'inspiració per a noves generacions de cuiners, ara a través del museu i espai de reflexió elBulli1843.