L'exitosa comèdia televisiva "The Big Bang Theory" tancarà la seva història a la petita pantalla aquesta temporada vinent, que serà la número 12, segons han informat els seus responsables en un comunicat.

"Estarem agraïts per sempre als nostres seguidors pel suport a 'The Big Bang Theory'", afirmen en una nota les companyies audiovisuals Warner Bros Television, Chuck Lorre Productions i CBS.

"Nosaltres, juntament amb el repartiment, els guionistes i l'equip, estem extremadament agraïts de l'èxit de la sèrie i aspirem a lliurar una temporada final i un capítol final que dugui a 'The Big Bang Theory' a un èpic i creatiu final", afegeixen.

La sèrie va finalitzar el passat 10 de maig la seva temporada número 11 i està previst que la dotzena tanda d'episodis s'estreni el proper 24 de setembre.

Emesa a la cadena CBS als Estats Units des del 2007, "The Big Bang Theory" s'ha convertit els últims anys en una de les comèdies televisives més populars i seguides a tot el món.

La premissa de la sèrie presenta dos extraordinaris físics, brillants en la ciència però pèssims en les relacions personals, que es trobaven amb una nova veïna al seu edifici.

"The Big Bang Theory" ha llançat la carrera d'intèrprets com Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar i, especialment, Jim Parsons, qui per la seva aplaudida interpretació del singular Sheldon Cooper ha guanyat un Globus d'Or i quatre premis Emmy al millor actor d'una sèrie de comèdia.

Els cinc intèrprets principals de la sèrie (Parsons, Galecki, Cuoco, Helberg i Nayyar) guanyen 900.000 dòlars (780.085 euros) per episodi, segons una informació del mitjà especialitzat Variety del febrer de 2017. Els cinc protagonistes, però, van acceptar rebaixes en el seu sou, que havia arribat al milió de dòlars (866.761 euros) per episodi, per compensar els salaris de Mayim Bialik i Melissa Rauch, actrius secundàries del xou però cada vegada amb més pes en la història.

El paper de Sheldon Cooper va donar peu a un "spin-off" (sèrie derivada) titulat "El jove Sheldon" sobre la infància d'aquest personatge, que es va començar a emetre l'any passat.