HBO ha trobat el gust pel format teatral. Ho ha demostrat a Escenario 0, la sèrie espanyola que beu de la dramatúrgia universal creada per Bárbara Lennie i Irene Escolar, però també a El tercer día, la producció protagonitzada per Jude Law amb la qual la plataforma ha volgut repensar el concepte de format televisiu. La sèrie ha estat creada per Felix Barrett i Dennis Kelly, dos productors teatrals amb experiència en la televisió que han fet possible que Law abandoni els hàbits de The Young Pope per introduir-se en aquesta història dividida en estacions de l’any, Verano, Otoño i Invierno. Són les tres parts en les quals està dividida la sèrie. Verano constarà de dos capítols protagonitzats per Law, Sam en la sèrie, un home que acaba en una illa de la costa britànica. Està cansat de la vida i allà troba una població amb les seves pròpies tradicions, que estan disposats a preservar costi el que costi. Aquesta etapa està dirigida per Marc Munden, artífex del bon fer d’Utopia, la sèrie de culte anglesa.

Abans d’emetre els tres episodis restants, HBO oferirà un especial teatral televisat que serà rodat en directe i que s’ha preparat com una experiència immersiva. Està previst que aparegui el repartiment en aquesta obra, inclòs Jude Law. Portarà per títol Otoño.

La part final, que portarà per títol Invierno, serà protagonitzada per Naomi Harri, actriu nominada als Oscar a Millor intèrpret de repartiment per Moonlight, que també ha aparegut recentment a Venom o 007: No time to die. Harris interpreta una mare de família que acaba al cap d’un temps en la mateixa illa. Allà també es troba en la necessitat de sobreviure en un territori hostil. Philippa Lowthorpe, directora de The Crown, és a càrrec d’aquesta part. Els tres capítols finals estan escrits per Kit de Waal, Dean O’Loughlin i Dennis Kelly.

A més dels dos actors protagonistes, l’elenc de la sèrie està format per Katherine Waterston, Emily Watson i Paddy Considine. Es tracta d’una coproducció entre Sky i HBO. És el primer drama original produït per la nova empresa de producció Sky Studios, en conjunt amb Pla B Entertainment.

La plataforma també ha donat via lliure a altres formats televisius, com les sèries més íntimes, en les quals actors miren directament a la càmera i trenquen la quarta paret. Aquesta producció és Las élites de la costa, que posa el focus en cinc punts de vista diferents i molt marcats al llarg de tots els Estats Units sobre el confinament. Quan la quarantena obliga aquests personatges a afrontar la situació de forma aïllada, reaccionen amb frustració, comicitat i introspecció. Pel que sembla, estem vivint el naixement d’una altra mena de streaming, el que ho abastarà tot.