Després de 'Veneno', 'Antidisturbios' i 'Patria', arriba el torn d'una altra sèrie espanyola que farà parlar molt durant les pròximes setmanes. Es tracta de '30 monedas', l'esperat thriller de terror dirigit per Álex de la Iglesia que s'estrena diumenge vinent, 29 de novembre, a HBO.

El repartiment de la sèrie està encapçalat per Eduard Fernández i Megan Montaner, que aquesta nit acudiran a 'El hormiguero' per presentar aquest nou projecte en què també participa Miguel Ángel Silvestre.

Macarena Gómez, Pepón Nieto, Manolo Solo i Carmen Machi completen el càsting principal de '30 monedas', coescrita per Álex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría. Produïda per Pokeepsie Films per a HBO Europe, la sèrie va tenir la seva premiere mundial el mes de setembre passat com a Projecció Especial Fora de Competició en el 77è Festival Internacional de Cine de Venècia. A més, el Festival de Cine de Sitges va acollir la seva estrena a Espanya.

'30 monedas' és la segona incursió d'Álex de la Iglesia a la pantalla petita. El cineasta, que ha dirigit pel·lícules com 'El día de la bestia', 'Balada triste de trompeta' o 'Las brujas de Zugarramurdi', també va estar darrere de la sèrie 'Plutón B.R.B. Nero', una comèdia de ciència-ficció emesa per La 2 entre el 2008 i el 2009.

Sinopsi de '30 monedas'

'30 monedas' explica la història del pare Vergara, un exorcista, boxejador i exconvicte exiliat pel Vaticà en una parròquia d'un poble remot d'Espanya. Quan se'l relaciona amb una sèrie de fenòmens paranormals ocorreguts al poble, el Paco, l'ingenu alcalde i l'Elena, una inquieta veterinària, miraran de revelar els secrets del seu passat i el significat de l'antiga moneda que Vergara manté oculta.

A poc a poc, aquest insòlit trio d'herois es trobarà immers en una conspiració global: la batalla pel control de les trenta monedes per les quals l'apòstol Judes Iscariot va trair Jesús de Natzaret. Una conspiració que arribarà fins al mateix cor del Vaticà i que amenaça l'ordre mundial establert.