La comèdia policial ha tornat a la televisió espanyola després d’una dècada sense Los hombres de Paco. Encara que aquesta vegada, són Arturo Valls i Carlos Areces els qui es fiquen en la pell dels responsables de fer complir la llei. Sin novedad és la nova sèrie d’HBO Max, amb la qual la cadena pretén aprofundir en els llaços amb la societat espanyola després d’èxits com 30 monedas o Patria.

Sin novedad és l’adaptació espanyola del format No activity, una sèrie que va aconseguir l’èxit a Austràlia fa quatre anys. Rodrigo Sopeña s’ha fet càrrec de l’adaptació al costat d’Álex Mendíbil. En la filmografia de tots dos figuren produccions com La hora de José Mota, La habitación de Fermat o Estado de regresión.

Els actors i actrius de la nova comèdia policial d’HBO HBO

La sèrie segueix a dos policies en una vigilància nocturna, dues inspectores que coordinen l’operació des de la centraleta de la comissaria i un parell de delinqüents, tots ells esperant per a «passar a l’acció».

No obstant això, quan en realitat no succeeix res, comencen a emplenar els silencis amb anècdotes i històries sobre la seva intimitat per a acabar exposant pel camí les seves rareses, secrets i veritables personalitats. Aquesta guàrdia nocturna es convertirà inesperadament en el cas més important de les seves vides.

Arturo Valls i Carlos Areces són els policies d’incògnit. Pilar Castro i Adriana Torrebejano es converteixen en les agents de la comissaria, mentre que Toni Acosta i Omar Banana interpreten als delinqüents.

Sebastián Moguilevsky, director general de Warner Bros. ITVP Espanya i Portugal, afirma que des que van començar a treballar en aquest projecte «sabíem que teníem una cosa molt especial entre mans». «L’humor de Sin novedad resideix en les relacions dels personatges, les interaccions entre ells i les converses aparentment sense sentit que tenen mentre esperen. El secret de la sèrie està en la combinació d’un guió molt potent i un repartiment de còmics fabulós», afegeix.

Miguel Salvat, productor executiu de HBO Max, apunta que és «una oportunitat perquè els grans noms de la comèdia a Espanya donin curs al seu enorme talent». «Sabem que aquest és un format que ha tingut gran èxit a nivell mundial i ara, a les mans d’alguns dels millors i més brillants talents de la comèdia a Espanya, dins i fora de la pantalla, estic segur que també serà un èxit aquí», admet.

Arturo Valls ha compaginat el rodatge de la sèrie al costat d’una altra, Dos años y un dia, a més del desenvolupament d’un dels projectes de cinema espanyol més esperats, la pel·lícula de Cámera Café. D’altra banda, Carlos Areces, està pendent d’estrenar la nova pel·lícula d’Àlex de la Iglesia, El cuarto pasajero.