Convertir-se en una actriu o actor de produccions emeses a Netflix és el somni de molts aspirants a estrelles que disposen, a més, amb aquesta plataforma amb un ampli catàleg de superproduccions. Però, què cal fer per assistir a un càsting?

L’Escola Superior d’Arts Escèniques de Màlaga s’ha posat les piles per ajudar els seus alumnes a perseguir el seu somni i dona les recomanacions adequades per aconseguir una audició amb Netflix.

És possible convertir-se en actor o actriu a Netflix?

Convertir-se en un actor o actriu a Netflix és possible sempre que es tinguin les qualitats necessàries i s’adquireixi formació de qualitat. Per convertir-te en un actor o actriu de Netflix és necessari trobar una escola que imparteixi formació per poder explotar al màxim el teu talent.

Què cal per fer un càsting per a una producció de Netflix?

El primer és rebre una educació en arts escèniques que inclogui la interpretació audiovisual. No només rebràs classes teòriques, sinó que podràs entrenar-te davant de la càmera interpretant personatges. L’escola també ha de tenir el material tècnic necessari per poder practicar gravant la interpretació dels alumnes a la càmera i corregir-se veient-se en pantalla.

Contactar amb les productores que emeten les seves sèries a Netflix sent un actor o una actriu no és una cosa fàcil, però això no és un impediment per poder accedir a càstings de sèries que s’emeten a Netflix. Els directors de càsting utilitzen diverses vies per aconseguir actors i actrius que es necessiten en aquestes produccions, per la qual cosa els intèrprets tan sols han d’estar atents. Una manera d’introduir-te al mercat podria ser buscar un bon representant o agència. 

També contacten amb escoles d’interpretació, i fins i tot a algunes els sol·liciten material audiovisual dels alumnes que tinguin el perfil dels personatges que busquen. Aquest material sol ser una presentació a càmera per veure l’energia de l’actor o actriu sense interpretar, i un vídeo interpretant l'escena que hagi enviat la productora. En la seqüència el que volen és veure si l’actor o actriu és capaç de fer creïble el personatge.

Productores que treballen amb Netflix

Per saber com ser actor o actriu de Netflix es positiu conèixer les productores espanyoles que emeten les seves sèries per a la plataforma. Cada productora convoca els seus propis càstings per a les seves sèries, i en aquests moments Espanya produeix algunes de les sèries més vistes internacionalment. A continuació, no perdis detall sobre les productores que et poden llançar com a actor o actriu:

  • Vancouver Media. És la productora responsable de ‘La casa de papel’, ‘El embarcadero’ i ‘Sky Rojo’.
  • Zeta Ficción TV. La seva sèrie de capçalera a la plataforma és la imbatible sèrie juvenil ‘Élite’.
  • Plano a Plano. A més de sèries com ‘Valeria’, és la responsable de ‘Toy boy’.
  • Filmax. A més de distribuïdora, Filmax es llança a la producció de la sèrie ‘Feria’, un ‘thriller’ fantàstic rodat als voltants de Màlaga.
  • Alea Media i Mediaset. Aquestes productores es van unir per al rodatge de la sèrie ‘Vivir sin permiso’, que tot i que es va estrenar a Tele5, Netflix va emetre abans el seu final.

On es poden fer càstings per a Netflix?

Per aconseguir accedir a un dels càstings per a sèries que s’emeten a Netflix, les actrius i els actors més joves tenen l’avantatge que no sempre necessiten tenir representant. A més, els perfils de joves estan bastant demandats.

Els càstings per a les sèries de Netflix se solen fer a la seu de la productora de la sèrie, o en oficines o espais que la plataforma o la productora lloga per a aquest tema. Però el normal és que aquests càstings presencials siguin els finals. Prèviament, s’han de passar diverses proves per vídeo. Solen demanar presentació a càmera i una seqüència interpretada amb una escena de la sèrie que envien per ‘e-mail’.