Encara amb la ressaca del cas Rubiales, que ha generat tant de debat aquest estiu, Movistar Plus+ té ja disponible Golpe de revés, una sèrie britànica sobre l’abús de poder en el món de l’esport. Concretament, en el tennis d’elit. La ficció planteja des del primer moment un dubte: l’entrenador acusat d’abusos sexuals és víctima d’una injustícia o es tracta d’un depredador que es va aprofitar de la seva posició?

Creada i escrita per Hania Elkington (La serpiente de Essex, The Innocents) i amb els productors de la prestigiosa Line of duty darrere, compta amb Aidan Turner (Poldark, Leonardo) i Ella Lily Hyland (Intruder) en els papers principals.

Acusat d’abusos sexuals

«La idea d’aquesta relació entre un entrenador i una jugadora se’m va venir al cap quan estava pensant en un article sobre una jove que, amb el temps, obté una perspectiva sobre les relacions que ha tingut en el passat», explica Elkington, criada en el sud-oest de Londres, per la qual cosa el tennis i Wimbledon han estat sempre part de la seva vida.

La història comença amb Justine (Hyland) als 17 anys, jugant les semifinals de Roland Garros sota la fèrria direcció del seu entrenador, Glenn (Turner). Però la seva prometedora carrera es veu truncada per una lesió. Cinc anys després treballa com a fisioterapeuta en el mateix club en el qual va fer els seus primers passos i, quan ell guanya un important torneig amb el seu nou pupil, un italià bala perduda, la jove es presenta davant la policia assegurant que el seu antic entrenador va abusar d’ella en el passat.

«Hi ha una perspectiva en la trama que no sempre veiem i una ambigüitat en la primera part de la sèrie que realment em va agradar. En els primers episodis no tenim molta informació sobre el que va succeir. Després obtenim informació clau, però fins i tot després d’això no coneixem la història completa fins al final. Com a teleespectador, m’encanta asseure’m a casa tractant de descobrir qui està dient la veritat aquí. Tant Glenn com Justine, la noia que l’acusa, semblen dignes de confiança», avança Turner, que també és aficionat al tennis i per això va gaudir tant preparant aquest paper.

La història comença amb Justine (Hyland) als 17 anys, jugant les semifinals de Roland Garros MOVISTAR PLUS+

Ambigüitat

«Com a entrenador, no jugo cap partit, però haig de fer els moviments correctes. I part de l’entrenament va ser conèixer a Ella [Ella Lily Hyland, la coprotagonista]. Juguem molt al tennis junts i va ser divertit», assenyala l’actor, que es va documentar llegint llibres sobre aquest esport i veient vídeos. «Hi ha un gran llibre de Patrick Mouratoglou anomenat The Coach i Open: memorias d’Andre Agassi també és molt bo. I hi havia molts vídeos en Youtube interessants d’entrenadors», destaca l’intèrpret, que va gaudir amb l’ambigüitat del seu personatge.

«Per a mi va ser important intentar construir el personatge al meu cap per a no fer-lo esborronador o poc fiable. I ella va fer el mateix per a no fer el seu com una víctima. Volíem que l’audiència dubtés tenint dos personatges creïbles», subratlla.

Fotograma de la sèrie MOVISTAR PLUS+

Perquè precisament el que destaca de Glenn és que ningú, a primera vista, el veuria com un depredador. «És una persona encantadora i carismàtica, amable i comprensiva, que passa molt temps tot sol amb jugadors joves. Té molt talent com a entrenador. Per a mi era important interpretar a algú que et fes dir: «M’agrada aquest noi, m’agradaria que m’entrenés a mi o a la meva filla». Així que si ha abusat de Justine, això el faria realment perillós, no? Perquè no hi hauria hagut senyals d’alerta. Quan Justine fa les seves acusacions, els seus amics, familiars i col·legues no la creuen. Podria estar amargada perquè Glenn està tenint èxit amb un nou jugador i hi ha coses que van succeir entre ells que poden haver-la deixat sentint-se ferida o desitjar venjança?»

A més, Glenn és un home feliçment casat i molt popular entre els jugadors joves. «Això és addictiu per a ell. Aquest sentiment de ser necessitat és una cosa que potser no obté dels seus companys. És més fàcil obtenir-lo de jugadors més joves que realment ho necessiten. Per als jugadors joves, Glenn és el seu passaport per a la seva carrera professional, per la qual cosa sap quan ho necessiten alguns d’aquests jugadors més joves. Ser tan popular l’ha posat en situacions que podria aprofitar, que li permetrien manipular a la gent si ho desitgés», conclou.