TV3 estrena avui Sota terra (22.25 h), programa presentat per Fermí Fernández i amb la direcció científica de l'arqueòleg Eudald Carbonell, que avui segueix el rastre del cèlebre cavaller medieval Arnau Mir de Tost, que va conquerir la vall d'Àger l'any 1047 després d'una llarga campanya militar. Si es confirma que la va conquerir als musulmans, l'equip podrà afirmar que aquí va començar la Reconquesta.

Mir de Tost va aixecar a Àger una gran torre de defensa, un palau residència i la col·legiata de Sant Pere. Buscar vestigis àrabs (que demostrarien que aquest era territori musulmà abans de l'arribada del cavaller Mir de Tost) és un dels grans objectius del programa. També s'investiga el diàmetre real de la torre de defensa, avui desapareguda, i s'excaven unes tombes per saber si hi havia enterrats musulmans o cristians (i, per tant, per saber qui habitava fa mil anys aquelles terres), però el moment més espectacular del programa és quan s'obre una tomba de l'església de Sant Vicenç d'Àger, on, segons testimonis històrics, hi ha enterrades les restes del gran cavaller Arnau Mir de Tost.

El conjunt monumental de Sant Pere que va aixecar Arnau Mir de Tost a Àger (damunt una fortalesa romana inicial que després va ser utilitzada pels àrabs) és format pel recinte emmurallat, el castell i l'església de la col·legiata. L'església parroquial de Sant Vicenç, on es diu que van ser traslladades les despulles del cavaller medieval l'any 1856, és originària del segle XI, però ha tingut nombroses restauracions i ampliacions.