El periodista Xavier Vilà, actual delegat de l'emissora als Estats Units, estarà al capdavant del programa El Matí de Catalunya Ràdio. Vilà va assegurar ahir que pel fet de ser estiu no s'abandonarà "la informació rigorosa i l'anàlisi seriosa". Així mateix, després d'un parèntesi, la graella estiuenca recupera Xavier Solà i el seu clàssic La nit dels ignorants amb una nova versió 2.0. El director de l'emissora, Ramon Mateu, va fer un "balanç satisfactori" de la temporada, assegurant que el "colideratge" amb RAC1 és motiu de celebració perquè significa la "incorporació d'oients a la ràdio en català".

Xavier Vilà, que es posarà al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio, tindrà tertulians amb veus contrastades i contraposades com Vicenç Villatoro, Pere Portabella, Josep Maria Terricabras i Aleix Vidal-Quadras, entre d'altres. A més, els matins s'enriquiran amb els comentaris de catalans d'adopció com Pius Alibek i Najat el Hachmi, les frases fetes de Màrius Serra i les reflexions sobre objectes quotidians de Josep Maria Espinàs.

El programa matinal estarà seguit del Tot és molt confús, que canvia la veu conductora de Pere Mas per la de Pipo Serrano. Amb ell, arribaran les Tècniques de seducció de l'Àvia Remei, el Bricolatge terrenal de Francesc Miralles i El costumari català de la Liz. Les tardes d'entre setmana s'ompliran amb el programa Converses, de Jordi García-Soler, El secret d'estiu amb Núria Coll i Balles?, amb Albert Puig.

Les nits a la ràdio seran de Gaspar Hernández i el seu L'ofici de viure, i de Núria Ribó amb Voltant pel món. Finalment, a les matinades arribarà l'hora de La nit dels ignorants, que retorna el periodista Xavier Solà a l'emissora quan hi compleix 25 anys des que va entrar. El programa arriba amb una versió 2.0, on la interacció amb els oients continua sent l'eix central.

Els caps de setmana també seran farcits de programes contrastats amb periodistes com Quim Rutllant, Ester Plana, Pere Tàpies, Anna Ayala, Joan Pera, Queta Karmany, Jordi Sellas, Àlex Gorina, Enric Calpena i Jordi Tardà.