Del pop més enganxós al funk i les balades passant pel lirisme operístic: aquesta nit se celebra la gran final d'Eurovisió amb un duel de països i estils en el qual Suècia, Rússia i Itàlia parteixen com a clars favorits. Artistes de 27 països competiran per coronar-se en la 60 edició del festival, en què també tindrà opcions Austràlia en la seva primera participació com a país convidat, segons indiquen diferents cases d'apostes. Tampoc es poden descartar alguns "tapats", aquells temes que han pujat en els últims dies, com Bèlgica, Sèrbia i també Espanya, que es presenta amb la madrilenya Edurne.

La guanyadora de l'any passat, l'austríaca Conchita Wurst, és un ?exemple clar de com pot arribar a ser d'imprevisible la competició: no estava ni entre els deu favorits. Enguany, l'indiscutible favorit és el suec Mans Zelmerlöw amb el seu himne pop Heroes. Però l'actuació del suec ve acompanyada d'acusacions de plagi, per la semblança del tema al Lovers on the sun, de David Guetta i Avicii.

Segona en les enquestes se situa la russa Polina Gagarina i el seu A million voices, una cançó de to dramàtic i grandiloqüent que invoca la pau i que va causar sensació a la primera semifinal. Itàlia és tercera en les apostes amb el jove trio líric Il Volo, que cantarà un tema pop d'aires operístics titulat Grande Amore, vencedor al Festival de Sanremo.

Austràlia s'estrena com a país convidat amb Tonight again, una cançó optimista de ritme funk interpretada per Guy Sebastian i que és cinquena en les apostes.

Edurne entra al "top 10"

L'espanyola Edurne i el seu Amanecer, una cançó de to èpic acompanyada per una elaborada posada en escena, carregada de simbolisme arrenca com la número 10 en les apostes. No obstant això, els vídeos oficials dels assajos han estat els més vistos a Internet i la seva espectacular proposta escènica ha estat molt comentada. La cantant espanyola actuarà aquesta nit en el lloc 21 de la gran final que es podrà seguir en directe, a partir de les 21 h, per La 1 de Televisió Espanyola.