La victòria de Trump a les eleccions nord-americanes ha sorprès a la gran majoria de l'opinió pública, amb excepció dels fans de 'Los Simpson'. La popular sèrie d'animació ja havia predit aquest esdeveniment l'any 2000, concretament al setè capítol de la temporada 11.

Aquesta comèdia disbauxada retrata un futur en el qual el personatge de Lisa ha substituït Trump com a presidenta dels Estats Units, i el seu principal objectiu és rescatar el país de la fallida econòmica que va provocar el multimilionari. No sabem si d'aquí a quatre anys aquest pronòstic es farà realitat, però aquí us deixem 10 casos en els quals les prediccions de sèrie de Matt Groening han passat a la vida real.

1. Els Beatles sempre contesten als seus fans

Encara que en la vida real va ser Paul McCartney qui va contestar a les cartes d'uns fans 50 anys després, a la sèrie de Matt Groening era Ringo qui contestava a Marge Simpson per uns quadres que va pintar del bateria en la seva joventut.

2. La lesió de Neymar al Mundial de Brasil

'Los Simpson' van preveure a més la lesió de Neymar durant el Mundial de 2014. Si bé en la ficció el futbolista que sofria la lesió era El Divo, aquest va ser el jugador estrella de la selecció i el que més s'assembla a l'altre brasiler.

3. La caiguda de les Torres Bessones

L'11-S és possiblement la predicció més coneguda de 'Los Simpson'. Durant el capítol 'Marge contra el monorraíl', emès l'any 1993, es pot veure durant uns segons un quadre en el qual apareixen les Torres Bessones en flames i amb un avió sobrevolant la zona.

4. Les videotrucades

A l'episodi 'La boda de Lisa', la filla mitjana dels Simpson apareix realitzant una videotrucada amb Marge. Encara que avui dia sembli una ximpleria, al 1995, any en que es va emetre el capítol, semblava una cosa impensable.

5. El rellotge intel·ligent

En aquest mateix capítol, el futur marit de Lisa utilitza un rellotge intel·ligent com si fós un telèfon mòbil. Una predicció que ha trigat gairebé dues dècades a fer-se realitat.

6. El 'Wrecking Ball' de Miley Cyrus

El sensual ball de Miley Cyrus al videoclip de 'Wrecking Ball' no és tan nou com la pròpia artista presumeix. A la pel·lícula de 'Los Simpson' (2007) i durant un capítol de 1994, Homer ja es va balancejar pertot arreu damunt d'una bola de demolició.

7. Un traductor per a nadons

Herbert, el germà arruïnat de Homer, va inventar en un episodi de l'any 1992 un curiós traductor per a nadons. Encara que aquesta semblava una idea desgavellada, una empresa va crear el 2013 'Cry Translator', una aplicació capaç de descobrir els motius dels plors dels nadons.

8. El boom de 'Farmville' i de la realitat virtual

A la novena temporada de 'Los Simpson', el nens de Springfield feien cua per jugar al 'Yard Work Simulator', un joc de realitat virtual en què calia fer treballs de jardineria. Anys després, nens i adults s'han convertir en addictes al 'Farmville', el videojoc de Facebook sobre el mateix tema.

9. L'atac del tigre a 'Siegfried & Roy'

Siegfried i Roy són dos actors d'orígen alemany-americà coneguts pels seus arriscats espectacles a Las Vegas amb tigres blancs. Els artistes van arribar fins i tot a aparèixer en un capítol de la sèrie en el qual eren atacats per un dels seus tigres. Anys més tard, Roy va ser atacat pel seu tigre Mantecore a la vida real. Encara que per sort no va morir, va haver de ser intervingut quirúrgicament i avui dia té problemes per caminar i per parlar.

10 L'arribada de l'ébola

Molts seguidors de la sèrie veuen en el capítol del 1997 'El saxo de Lisa', una predicció sobre l'epidèmia de l'ébola que va afectar el món sencer fa un parell d'anys. En aquest episodi, Marge llegeix a Bart un conte anomenat 'George el curiós i el virus de l'ébola'.