L'any arriba a la seva fi i segueixen arribant les llistes que fan balanç del 2016. També a la televisió. A un costat, tenim les millors sèries de la petita pantalla segons grans i prestigiosos mitjans com TIME, AFI o TVGuide... i a l'altre, el pitjor de la graella.

La televisió continua sent el principal mitjà per arribar als espectadors, de manera que les cadenes busquen amb més o menys èxit la fórmula ideal per a l'èxit... errant en més d'una ocasió. I és que és molt difícil produir una bona sèrie, tot i que llegint l'argument d'algunes d'elles l'audiència es preguntarà com algú va poder arribar a considerar-les una bona idea per ser emesa setmanalment davant de milions de persones.

Repassem quines han estat les pitjors 10 sèries de l'any 2016:

Bordertown

Seth MacFarlane i el guionista de 'Padre de Família', Mark Hentemann, van pensar que una sèrie d'animació adulta sobre dues famílies que viuen a la frontera entre Mèxic i els Estats Units era una idea genial... per difondre un humor racista i xenòfob sobre les tensions socials que divideixen Amèrica. La FOX no va trigar a anunciar que no la renovaria després de la seva primera i desastrosa única temporada.

Les cròniques de Shannara

Aquesta adaptació televisiva de la saga literària de Terry Brooks tenia una premissa i base sòlida per establir-se com una més que interessant aposta de fantasia teen a la graella televisiva. Però el seu major problema ha estat el fet de ser produïda i emesa per la MTV, que ha fet malbé part del sucós material de partida arribant probablement a una audiència jove, però perdent en el camí a la resta.

Rush Hour

Ningú que hagi vist la pel·lícula de 'Rush Hour' protagonitzada per Chris Tucker i Jackie Chan va pensar en la necessitat d'un spin-off televisiu... llevat de la cadena CBS. De nou, dos detectius amb temperaments molt diferents es veuen obligats a formar equip. Però el resultat està molt lluny de l'entranyable film de Chan i Tucker, que desprenien una gran química. I el guió, mancat d'inspiració, tampoc ajuda.

Caçadors d'ombres

El 2013, la saga literària de Cassandra Clare va ser adaptada amb desastrós resultat de la gran pantalla. Tres anys després, la cadena ABC va pensar que era el moment per tornar a intentar-ho... i d'aquí neix 'Shadowhunters' (Caçadors d'ombres), una sèrie protagonitzada per una jove que als 18 anys coneix que és una humana amb poders angelicals destinada a protegir el món dels dimonis. Unes criatures informes mal recreades amb CGI que contrasten amb la perfecció de les faccions de l'elenc protagonista, que sempre poden trobar feina a Hollister si la cosa no surt bé.

Flaked

Netflix demostra que malgrat el seu gran historial de produccions televisives pròpies, també és humana. I un dels seus talons d'Aquil·les ha estat Flaked, una sèrie protagonitzada per Gob Bluth (Arrested Development) que pràcticament és un spin-off basat en el seu personatge en aquella cèlebre comèdia... mal executat. I és que 'Flaked' pretén ser una ficció seriosa i profunda, quan no deixa de ser tova i melodramàtica.

Llucifer

Avorrit probablement per l'aturada de seleccions, el Senyor de la Foscor decideix abandonar l'Infern per visitar Los Angeles, on acaba ajudant al departament de policia a atrapar criminals... i castigar-los. 'Llucifer' és una d'aquelles sèries tan dolentes que gaudeixes veient i segueix la línia de 'True Blood' a la HBO. El problema és que en aquest cas, la ficció no porta la seva premissa fins al final i peca de no arriscar res.

Of Kings and Prophets

L'aposta bíblica de la cadena ABC segueix l'acció de diversos personatges com Saul o David, reis d'Israel, la lluita de poder entre famílies... si, és la versió dolenta de 'Joc de Trons' que en lloc de basar-se en la saga de George RR Martin s'adapta al Vell Testament, que no deixa de ser un altre best-seller de fantasia per a alguns.

Criminal Minds: Beyond Borders

Des del seu mateix títol, aquest innecessari spin-off de 'Mentes Criminales' intenta dir que el món més enllà dels Estats Units és més perillós i amenaçador... com en una gran paranoia xenòfoba recolzada per un guió terrible.

Kevin can not wait

Fins i tot els fans més acèrrims del còmic Kevin James han de reconèixer que la sitcom de la cadena CBS és dolenta. L'argument se centra en un oficial de policia retirat que viu amb la seva dona i tres fills a Nova York. Llavors descobreix que la vida en família... és igual i fins i tot més desafiant i dura que la vida al departament policial. I és que és millor viure amb la por de ser disparat que amb el temor que a la tablet del teu fill se li acabi la bateria.

Damien

Un fotògraf de guerra resulta ser Damien Thorne, l'anti-crist en persona. Si després d'això no has anat a encendre la televisió buscant desesperadament l'emissió d'un dels seus episodis, és que ets humà. Un difícil viatge d'autodescobriment, més dur fins i tot per a l'espectador condemnat a veure-ho. Una sèrie completament incoherent i mal escrita, que va portar a la cadena FOX ha cancel·lar-la després de només una temporada a televisió.