'A Sèries of Unfortunate Events', la saga signada per Daniel Handler sota el pseudònim de Lemony Snicket, arriba a la televisió de la mà de Netflix, en la qual l'actor Neil Patrick Harris es posa a la pell del malvat Conde Olaf. Harris ha assenyalat en una entrevista amb Efe que li encanta com de "gran" sembla el món fantàstic on es desenvolupa la història, on "hi ha cases que es gronxen al cim d'una muntanya, pantans plens de sangoneres i enormes mansions a punt d'esfondrar-se".

La primera temporada de la nova sèrie constarà de vuit episodis en què s'adaptaran els primers quatre llibres de la saga i es preveuen més temporades per desenvolupar la història completa. L'actor, que va guanyar popularitat pel seu paper de Barney Stinson a "How I Met Your Mother" assegura que la sèrie respecta, gairebé per complet, la saga de tretze llibres del nord-americà Handler, sota el pseudònim de Lemony Snicket, que ha participat en l'adaptació televisiva escrivint el guió i n'ha sigut un dels productors.

Harris, pare de dos infants de sis anys, ha assegurat que no pot esperar a que els seus fills siguin majors perquè llegeixin la saga de Handler i ha mostrat el seu desig que "els nois que vegin això (la sèrie) i s'exaltin o s'espantin i ho trobin divertit, fosc i interessant, llegeixin el llibre per apreciar-ho d'una altra manera".

'A Sèries of Unfotunate Events' relata les peripècies de tres germans orfes -Violet (Malina Weissman), de catorze anys, Klaus (Louis Hynes), de dotze, i la bebè Sunny (Presley Smith)-, que són perseguits pel seu guardià, el Comte Olaf (Harris), per quedar-se amb la seva herència milionària.

L'enginyosa Violet, l'intel·ligent Klaus i la nadó d'afilats dents Sunny utilitzaran les seves habilitats especials per escapar del malvat Comte Olaf, qui es disfressa de ridículs personatges per enganyar-los s i retenir-los en el seu poder. Però en cada ocasió, els germans aconsegueixen identificar al dolent, que canvia la seva aparença completament, i ideen un pla per evitar ser capturats.

El fet d'adoptar diferents rols no va ser un problema per l'actor, a pesar que va haver de canviar físicament i passar de ser el malvat Olaf a un capità marí, per exemple, o a una recepcionista."Va ser fàcil per a mi caracteritzar-los. Potser sóc una mica esquizofrènic", afirma abans de confessar que el personatge que més va gaudir representant va ser el de la recepcionista Shirley, "que tenia un cul enorme, les dents fastigoses d'Olaf i una perruca mal posada". L'actor relata divertit que va poder "coquetejar molt amb l'equip i fer-los sentir incòmodes".

Per desenvolupar els diferents personatges, Harris va haver de passar diàriament al voltant de dues hores de maquillatge, fis i tot més depenent del paper que li tocava interpretar. "Vam estar molt temps mirant-me cara per veure com ho faríem. Crec que és el que m'agrada més del treball d'actor: quan puc moure la cara de formes diferents per aconseguir diferents objectius. Ara ho faig més que abans", explica.

Aquesta és la segona vegada que els llibres tenen una adaptació audiovisual, ja que el 2014, Paramount Pictures va llançar una pel·lícula protagonitzada per Jim Carrey, narrada per Jude Law i dirigida per Brad Silberling.