El científic Albert Einstein és el protagonista de la primera sèrie de ficció que produeix National Geographic, 'Genius', que s'estrenarà el proper 25 d'abril amb l'oscaritzat Geoffrey Rush com a protagonista i que mostrarà com va ser l'agitada vida del físic en el laboral i en el personal.

Amb deu episodis, 'Genius ", la data d'estrena de la qual coincideix amb la del naixement d'Einstein, mostrarà també com van ser els èxits professionals del científic fins que es va convertir en l'eminent físic que tothom coneix i presentarà als seus amants, companys científics i enemics.

A l'actor protagonista, Geoffrey Rush ( "El discurs del rei") se sumen els noms d'altres dues estrelles, Emily Watson ( "La teoria del tot") i Johnny Flynn ( "La vida en una cançó"), un repartiment que completen Samantha Colley, Seth Gabel, Vincent Kartheiser i TR Knight.

Tots ells ensenyaran a l'espectador com va ser l'ascens d'Einstein, des dels seus humils orígens com un pensador rebel i creatiu i mitjançant els seus dificultats per ser reconegut per les autoritat científica dominant, fins a esdevenir l'home que va elaborar la teoria de la relativitat.

A més, la sèrie té com a rerefons una època agitada de la història d'Europa, que engloba les dues guerres mundials i el període transcorregut entre elles.

En aquest context, Einstein va haver de fer front a l'increment de l'antisemitisme a Europa, a la vigilància amb espies i la por a un extermini nuclear, alhora que lluitava tant en la seva esfera privada com en la pública per mantenir la seva posició com a home de principis .

En la producció, creada per Fox 21 Television Studios i Imagini Television i basada en el llibre de Walter Isaacson "Einstein: La seva vida i el seu univers", han participat Brian Grazer, Ron Howard i Gigi Pritzker com a productors executius.