La pràctica de compartir contrasenyes de serveis en línia de pagament com Netflix, HBO o una altra aplicació no és segura, segons adverteix el global consumer operations manager de Panda Security, Hervé Lambert. "És bastant comú, però és un error de seguretat molt greu", subratlla.

Segons ha explicat la companyia de seguretat a Internet en un post publicat a la seva pàgina web, en el moment que en què es perd el control de l'usuari i contrasenya d'una plataforma de pagament, es corre el risc que altres suplantin la identitat, utilitzin una targeta de crèdit o accedeixin "a qualsevol tipus d'amenaces com els ransomware".

"El primer que farà un hacker si es fa amb les credencials per un d'aquests serveis de televisió o música en streaming, serà intentar accedir als teus xarxes socials, el teu correu electrònic i el teu compte corrent", avisa Hervé Lambert.

Així, hi ha la possibilitat que, si un ciberdelinqüent obté les dades d'accés a alguna d'aquestes plataformes de televisió en línia, les vengui per Internet "al millor postor i fer que sembli que som nosaltres els que estem traficant amb elles".

D'altra banda, la companyia destaca que els ciberdelinqüents solen aprofitar-se de les persones a qui els han hackejat els comptes per fer-los "tota mena de fraus informàtics", de manera que poden enviar un e-mail suplantant a Netflix o HBO dient que hi ha hagut un error amb el compte bancari i que ha de tornar a introduir-la.

En aquest sentit, Lambert indica que "més greu encara" seria la situació en què el hacker obtingués informació "sensible" sobre la família, com els noms de germans o l'adreça de la casa dels pares, gràcies a les dades de facturació .