Netflix va ser la triomfadora absoluta de l'estiu passat gràcies a Stranger Things, sèrie que apel·lava tant a la nostàlgia d'una determinada franja d'espectadors com a la demanda general de produccions curtes i atractives per a la temporada estiuenca. Per descomptat que els mèrits artístics són la clau de volta del seu èxit, però que tingués només vuit episodis i la seva vocació universal van contribuir a consolidar-la comercialment.

Aquest any, la plataforma insisteix a convertir l'estiu en una temporada absolutament operativa per enganxar nous abonats i ha multiplicat les produccions pròpies. Però la diferència és que, al costat de produccions de caràcter clarament més lleuger, aposta per ficcions que semblen voler atraure un públic més adult i que per aquestes dates queda orfe de sèrie. La més destacada és Gypsy, una barreja de melodrama i suspens que evoca els thrillers dels 90 -aquells que es venien fusionant erotisme coreogràfic i psicòpata misteriós, gràcies en gran mesura a la influència d'Instinto básico- i que té com a principal al·licient la presència de Naomi Watts, actriu que dignifica tot el que toca.

Creada per una debutant, Lisa Rubin, i produïda per la mateixa Watts, Gypsy se centra en la figura de Jean Holloway, una psiquiatra de prestigi que, malgrat l'evident funcionalitat de les seves teràpies, té un costat molt fosc: s'obsessiona amb la vida dels seus pacients, fins al punt que acaba convertint-se en un malson.

El seu afany controlador, sumat a l'arribada d'un pacient que li desperta un particular interès, porten la protagonista a tenir una doble vida d'imprevisibles conseqüències. Amb una nòmina de directors que inclou Sam Taylor-Johnson, autora de 50 sombras de Grey (els tràilers de la sèrie, per cert, recorden perillosament aquell despropòsit), Gypsy busca seduir un públic més adult del que és habitual a les estrenes d'estiu, i estranyament se la ven com «el salt a la televisió de Naomi Watts» quan l'actriu també apareix, i en un paper recurrent, a la nova Twin Peaks.

Al seu costat destaquen secundaris com Billy Crudup, Sophie Cookson, Karl Glusman, Melanie Liburd, Poorna Jagannathan i la veterana Brenda Vaccaro.