Aquesta nit, a les 21.55 h, s'emetrà Lady Di contra Elisabet II. Un duel reial, dirigit per Caroline Benarrosh. El documental, que s'estrena dos dies abans del vintè aniversari de la mort de Lady Di, se centra en el pols que van lliurar durant anys la reina Elisabet II i la princesa Diana.

Durant disset anys, Elisabet II, garant de la tradició, i Diana, la princesa rebel, van lliurar un duel implacable que gairebé va costar la corona a la reina. És la història d'un punt d'inflexió, en què la monarquia anglesa es veu obligada a adaptar-se a la modernitat.

Lady Diana Frances Spencer, la tercera filla del vuitè comte de Spencer, tenia 19 anys i treballava d'ajudant a la guarderia d'una escola del centre de Londres quan va conèixer el príncep Carles. Era la candidata ideal per convertir-se en la dona del futur rei, assegurar un hereu a la corona i, de passada, tranquil·litzar els pares del príncep. El 29 de juliol del 1981, davant de 750 milions de teleespectadors, Diana es va casar amb el príncep Carles.

Molt poc després del casament, aquell conte de fades es va convertir en un duel aferrissat entre dues dones, una confrontació de dos mons, per una banda el tradicional i secular, i per l'altra el decididament contemporani. Aquest duel va canviar radicalment la imatge de la monarquia i la seva relació amb el poble britànic.