Mónica Naranjo, autora, cantant i productora; Joe Pérez-Orive, especialista en música i drets d'autor; i Manuel Martos, director artístic d'Universal Music i fill de Raphael, seran els tres membres fixos del retorn d'Operación Triunfo, previst per al proper mes de setembre a les pantalles de la 1. La quarta plaça del jurat serà rotatòria i estarà ocupada cada setmana per un professional de la ràdio musical, el management, les editores musicals, el món de la producció, o per algun convidat especial relacionat amb el món de la música.

Fa amb prou feines unes setmanes, Gestmusic i l'ens confirmaven que l'Acadèmia tindrà Manu Guix com a director musical i Noemí Galera, responsable del càsting, com a directora del centre. Des del passat mes de juny, la catalana i el seu equip han recorregut tota Espanya a la recerca d'aspirants. Només 80 dels 10.000 que s'han presentat han passat a la selecció final, on es duran a terme proves més intenses per avaluar les seves capacitats. Els millors, en un nombre que es mou entre 18 i 20 aspirants, participaran en la primera gala en directe, on només quedaran els 16 alumnes.

Així mateix, la cadena ha avançat part de la mecànica d'aquest nou OT, amb dos nominats cada setmana. En cada gala, el jurat deixarà en espera a quatre concursants. D'ells, el claustre de professors representats per la direcció en salvarà un. Els companys tindran l'oportunitat de salvar un altre concursant; i els dos restants seran els nominats, que tindran tota la setmana per seguir formant-se i convèncer al públic que mereixen seguir al programa. Arrenca el compte enrere!

Trajectòria dels jutges

Mónica Naranjo. Nascuda a Figueres, és autora, productora i cantant. Valorada pel New York Times com una de les cinc millors veus del món, des de 1994 ha venut 10 milions de discos, principalment a Europa i Amèrica. A més, ha recollit nombrosos premis, entre ells tres World Music Awards. La seva última obra, 'Lubna', una òpera rock llançada en 2016, ha aconseguit el disc de platí i el premi 2017 a la innovació de l'òpera. Mónica ha demostrat amb èxit el seu paper de jurat en múltiples programes de televisió, com 'Tu cara me suena.

Joe Pérez-Orive. Especialista en màrqueting, música i drets d'autor que compta amb una extensa trajectòria professional en la indústria musical, per la qual cosa serà un jurat excel·lent en representació dels promotors de concerts i gires. Actualment és director de màrqueting de Live Nation Entertainment, després d'haver exercit el mateix lloc en grans empreses com Ticketmaster i Hard Rock Cafè. Va ser director general de Clipper Music, director artístic de Warner Chappell Music i supervisor musical en més de cent campanyes publicitàries. Va cursar estudis superiors a Estats Units i Madrid.

Manuel Martos. Músic. Productor executiu i director artístic d'Universal Music. Té una dilatada trajectòria musical que farà d'ell un jurat excepcional com a representant de la indústria discogràfica. L'any 2006 va fundar, al costat del guitarrista i productor Álvaro de Azcárate, el grup musical Mota, amb el qual va editar dos discos i va participar amb la factoria Disney en 3 BSO ('Descobrint els Robinsons', i 'High School Musical' 2 i 3). També ha estat assessor musical en diferents programes de televisió o especials de TVE. Manuel és fill de Raphael i marit d'Amelia Bono.