La 65a edició dels Premis Ondas ha distingit Jordi Basté com a millor presentador radiofònic ( El món a RAC1), Sandra Sabatés com a millor presentadora televisiva ( El Intermedio, a La Sexta) i Júlia Otero per la millor programació especial de ràdio (la secció El Gabinete del seu magazín radiofònic a Onda Cero). Els Ondas han premiat 24 candidatures, entre les quals hi ha també l'actor Oriol Pla com a millor actor pel seu paper en la sèrie El día de mañana (Movistar+), el músic Manolo García per la seva trajectòria, i el documental sobre el retorn del president Tarradellas a Catalunya Els homes del silenci, coproduït per TV3. La gala d'entrega se celebrarà el 14 de novembre al Gran Teatre del Liceu. Serà el retorn dels guardons a la ciutat on van néixer el 1954 amb Ràdio Barcelona (Grupo Prisa), i d'on no havien sortit mai fins l'any passat, quan es van lliurar de forma excepcional a Sevilla.

A banda de Basté i Otero, els Premis Ondas 2018 de ràdio han reconegut la trajectòria professional de Tomás Fernando Flores, pel treball a l'emissora pública Radio 4, i el programa La vida moderna, de David Broncano a la Cadena Ser, com a millor espai radiofònic de l'any. També ha estat premiat Isaías Lafuente pel seu espai Unidad de vigilancia dins del programa de Carles Francino La Ventana, també a la Cadena Ser.

En televisió els Ondas han distingit Operación Triunfo (TVE) com a millor programa d'entreteniment i Radio Gaga (Movistar+) com a millor espai d'actualitat. Jesús Calleja rebrà l'Ondas al millor presentador al capdavant del programa Planeta Calleja, a Cuatro. Sandra Sabatés ha rebut l'Ondas a la millor presentadora per El Intermedio (La Sexta), que copresenta amb El Gran Wyoming. El premi a la millor sèrie televisiva se l'ha endut l'adaptació del polèmic llibre de Nacho Carretero Fariña, emesa a Antena 3. En interpretació, els Ondas se'ls han endut Oriol Pla i Aura Garrido ( El día de mañana, Movistar+), aquesta última ex aequo amb Patricia López Arnaiz ( La otra mirada).

En la categoria de millor programa televisiu emès en cadenes no estatals, el documental d'Ottokar en coproducció amb TV3 i RTVE Els homes del silenci, sobre el retorn del president Tarradellas a Catalunya, ha merescut l'Ondas. La comèdia de Netflix Paquita Salas ha guanyat l'Ondas a la millor programa d'emissió on-line.