Aquesta nit, a les 21.55 h, el programa 30 minuts de TV3 estrena Compte enrere cap al Brexit, un reportatge d'Esther Llauradó i Marc Rodríguez Puig, on s'explicaran les experiències viscudes per un equip del programa durant l'últim mes al costat de ciutadans europeus que viuen al Regne Unit i de britànics que viuen a Espanya.

Catalans que van emigrar fa anys al Regne Unit i se sentien part de la societat britànica. Amb l'infermer Joan Pons, el reportatge mostra com el sistema de salut britànic depèn del personal del continent i, a través d'això, es pot veure també els arguments dels habitants de Great Yarmouth, una de les poblacions que més van votar Brexit.

A Londres, la professional de les finances Ariadna Masó explica com el caos polític està condicionant les inversions. I amb Jordi Llinares, un càrrec de l'Agència Europea del Medicament, s'analitza la primera gran conseqüència del Brexit: el trasllat de les oficines de l'agència a Amsterdam.

Els reporters també es desplacen a la costa d'Alacant, on es troben amb una colònia de pensionistes britànics que viuen la seva jubilació al sol. Expatriats, enèrgics opositors a la sortida del seu país de la Unió Europea.

D'altra banda, aquest programa també analitza com està afectant aquesta situació les empreses catalanes que exporten al Regne Unit, a través del president de la Cambra de Comerç Britànica, Christopher Dottie.