El programa Sense ficció estrena aquesta nit (22.05 h, TV3) La Chana, de Lucija Stojevic. El documental ens acosta a la història de la ballarina Antonia Santiago Amador, La Chana, una diva del món del flamenc entre els anys 1960 i 1970 que va desaparèixer sobtadament de l'estrellat.

Ballarina autodidacta, Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, té 70 anys i viu una vida tranquil·la a Catalunya. Viu a l'ombra de la vida de la diva que havia sigut: entre els anys 1960 i 1970, La Chana va ser una de les estrelles més grans del món del flamenc i va sorprendre les audiències d'arreu del món amb el seu estil innovador, la velocitat i l'ús inventiu del ritme. Peter Sellers, amb qui apareix a The Bobo (1967), la va convidar a Hollywood. De sobte, estant al cim de la seva carrera, va desaparèixer d'escena.

Dècades de ball han desgastat el seu cos, però La Chana encara es defineix a si mateixa per la dansa. Sensual, vulnerable, però aparentment invencible, transporta l'espectador al seu món de creació i ritme, mentre decideix tornar als escenaris després d'una pausa de 25 anys. Mentre el documental revela el drama darrere de l'escenari de la seva última actuació el 2013, La Chana desentranya la història turbulenta de la seva vida i revela el secret que va truncar la seva prometedora carrera: durant 18 anys va ser víctima d'abusos domèstics per part del seu exmarit.