Amics, companys i polítics van mostrar ahir el condol per la pèrdua de la periodista Montserrat Minobis, que morir ahir als 76 anys en ser intervinguda del cor. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va recordar que Minobis havia estat distingida amb la Creu de Sant Jordi i va voler expressar el condol a la família, mentre que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va destacar que havia estat una «dona, periodista i lluitadora». La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, va recordar: «La forta implicació amb la lluita per a la igualtat efectiva de dones i homes». En un comunicat, Balada va lamentar que la seva mort suposa que «la societat catalana ha perdut una activista amb molts anys d'experiència en la lluita feminista i amb molts projectes per a desenvolupar».

Minobis va mantenir una estreta relació amb l'Institut Català de les Dones com a activista per a la millora de la situació de les dones periodistes i la representació del gènere als mitjans de comunicació. Actualment era coordinadora del Grup de Treball de Dones i Mitjans de Comunicació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l'ICD.

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va lamentar a les xarxes socials que s'hagi «apagat una veu de llarga trajectòria». El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va parlar d'una «periodista de raça». La consellera Ester Capella va assegurar que amb la seva pèrdua el «feminisme, el periodisme i el país estem de dol».

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va apuntar al fet que ha estat «un referent indiscutible de periodisme compromès i feminista, que va obrir camí per a les dones que vindríem després».

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en va destacar «el compromís cívic i el seu feminisme». L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, entitat que havia presidit, va recordar la seva trajectòria. El Col·legi de Periodistes de Catalunya, del qual va ser degana, s'hi va referir com «una persona compromesa amb la lluita antifranquista i activista en defensa de la llengua catalana i del dret de les dones».

Altres entitats com el Sindicat de Periodistes van voler reivindicar «el seu exemple professional i el seu tarannà com a llegat per als periodistes de sempre». Llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació, Minobis va ser directora de Catalunya Ràdio (2004-2005) i professora a la Universitat Pompeu Fabra. Va començar la carrera periodística a Ràdio Popular de Figueres el 1961.

Deu anys després es va traslladar a Barcelona i va treballar mitjans com Ràdio 4, on feia entrevistes per als programes culturals. També va treballar al programa Miramar, de Televisió Espanyola, i va dirigir l' Informatiu matí i el Bon dia, Catalunya. Va col·laborar en mitjans escrits com l'Avui, l'Hoja del Lunes, Oriflama i Serra d'Or. La seva implicació en la lluita pels drets de les dones també la va dur a crear La Independent, una agència de notícies centrada en notícies relacionades amb la igualtat de gènere.