L'èxit de la sèrie d'HBO Txernòbil ha anat més enllà de la petita pantalla. El fenomen televisiu en què s'ha convertit la minisèrie ha disparat l'interès per conèixer els detalls de la catàstrofe nuclear.

Per exemple, s'han disparat les visites a la pàgina de Wikipedia que recull les dades. De menys de 200.000 visites a l'abril, el passat mes de maig es van registrar més d'un milió de visites tan sols en la pàgina d'Espanya. A més també s'ha registrat un augment de les visites turístiques al lloc on va ocórrer el desastre l'any 1986.

Després de l'estrena de la ficció, la companyia de viatges SoloEast va experimentar un augment del 30% en els visitants al maig de 2019 en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons Indiewire.

Arran del final, emès a principis d'aquesta setmana, el director de SoloEast, Sergiy Ivanchuk, també va revelar que les reserves per a juny, juliol i agost han augmentat fins a un 40%, i una altra empresa turística, Txernòbil Tour, ha registrat un augment similar.

Els itineraris oferts per aquestes empreses inclouen tours guiats amb autobús a la zona d'exclusió, parades en pobles abandonats pròxims, i turisme a la pròpia ciutat, on es poden visitar monuments d'homenatge així com la maquinària utilitzada per a la neteja de la zona. També es pot veure l'exterior del reactor, ara cobert per una estructura de contenció.

Tot i que la zona rep turistes des de la dècada de 1990, algunes parts del lloc segueixen sent perilloses, amb l'entrada restringida. La ciutat abandonada de Pripyat és un dels llocs més interessants, ja que es poden veure els apartaments, col·legis i hospitals que la gent va haver d'abandonar sobtadament, sovint sota la falsa promesa que podrien tornar.

No obstant això, el perill és mínim, ja que s'estima que si viatges a Txernòbil en avió, és probable que rebis una dosi més alta de radiació en el vol que en el lloc. No obstant això, hi ha una sèrie de regles que s'han de seguir per visitar Txernòbil, com no explorar per compte propi l'indret o no prendre fotografies en certes àrees restringides.