Els concursants de Supervivientes ja han arribat a l'equador del concurs i es nota. I és que amb tants dies sense veure els seus familiars, els supervivents d'Hondures no paren de trobar a faltar les persones més properes, com Chelo García Cortés i Oto Vans que han manifestat que necessiten una abraçada.

No queda massa per conèixer el guanyador del reality show, però abans d'això, el programa ha decidit unificar els grups de concursants per així, veure'ls sobreviure conjuntament i veure noves trames entre ells.

La unificació es durà a terme en la gala de dijous, 13 de juny. I en ella, els teleespectadors jugaran un paper molt important, ja que a través d'una votació es podrà decidir quins concursant no formaran part de la unificació, i quedaran exposats a l'expulsió.

El menys votat se n'anirà al palafit al costat de l'expulsat setmanal i la dona de Marta Roca, Chelo García Cortés. Això vol dir que, dos concursants conviuran al palafit convertits en 'pirates oblidats' i que només hi haurà un líder que serà immune. Per tant, iuran conjuntament Dakota i Violeta i intentaran llimar els seus problemes d'una vegada per totes?