Netflix va anunciar ahir que Criminal, la sèrie espanyola que Inma Cuesta i Carmen Machi protagonitzaran, s'estrenarà el pròxim 20 de setembre. La ficció arriba després de confirmar-se l'èxit d'altres produccions espanyoles de la plataforma, com Élite o La Casa de Papel. La sèrie narra 12 històries diferents, ambientades en quatre països diferents, però amb un mateix denominador comú: una sala d'interrogatoris. Espanya, el Regne Unit, França i Alemanya seran els països on es desenvoluparan els diferents episodis.

Carmen Machi, Inma Cuesta i l'actor català Eduard Fernández, pare de l'actriu Greta Fernández i conegut pels seus papers a Son de mar o Perfectos desconocidos, seran els protagonistes de cada un dels capítols ambientats a Espanya. L'elenc el completen actors com Emma Suárez, Álvaro Cervantes, Jorge Bosch, José Ángel Egido, Nuria Mencía, Daniel Chamorro, Javi Coll, Maria Morales o Milo Taboada.

La primera col·laboració de Netflix amb les productores espanyoles es remunta el 2017 amb l'estrena de la primera sèrie original espanyola de la plataforma, Las chicas del cable. Des de llavors, la relació entre les dues parts ha crescut, gràcies a l'èxit de La Casa de Papel, entre d'altres. Sky Rojo, Hache o Alma són algunes de les moltes sèries que, juntament amb Criminal, engrandiran la llista de ficcions espanyoles del servei de streaming.