Aquesta nit, a les 21.55 h, arrenca la nova temporada del programa Sense ficció de TV3 amb l'estrena del documental Down n'hi do, de Mireia Ros. El treball mostra un grup de vuit joves amb discapacitat intel·lectual que tenen com a objectiu iniciar-se en el món audiovisual, ser capaços de crear un curtmetratge des de zero i, alhora, sincerar-se davant de la càmera. Ells són el fil conductor, ells són la història: com viuen l'experiència del treball en equip, l'exploració de la seva capacitat d'imaginar, de crear.

Down n'hi do s'aproxima a les vides dels seus vuit joves protagonistes durant la seva participació en un taller a càrrec de la cineasta Mireia Ros. El desenvolupament del taller, un procés d'aprenentatge, culminarà amb el rodatge d'un curt escrit, planificat i interpretat per ells mateixos.

El documental també permetrà aprofundir i conèixer, de forma mes propera, una realitat ignorada, amb una mirada reflexiva sobre com entenem i actuem davant les discapacitats. Ros va gravar el taller. El resultat d'aquest enregistrament van ser 72 hores d'espontaneïtat i reaccions no planificades que s'han acabat convertint en documental.

Tot seguit, a les 23.15 h, el programa Valor afegit, presentat per Albert Closas, analitzarà com és el dia a dia de les persones amb discapacitat a les empreses.